Ubnt nakonec umí managment vlan, ale má jen jeden port. Problém je jinde - mám tam CRS a jakmile dám ty dva interface do Bondu u toho který není aktivní neprojde ani ta VLANa.

tar Díky a máš to vyzkoušené, nebude s tím problém?

• tar replied to this.

Funguje to bez problému

menicks
    Mám to vyzkoušené s mii detekcí. S arp jsem to nezkoušel, ale vyzkoušet si to na stole není nic těžkýho.

menicks

RSTP na bezdratu je dostacujici resp. prepinani mezi 60G a 5G jako zalohu. Clovek to muze vytunit napriklad skriptem (v pripade napr. Mikrotik switche), ktery hlida signal na 60G a na zaklade toho shodi port... tim padem nemuze dojit k tomu ze konktivita bezi naprd (provoz stale bezi pres 60G pri spatne urovni signalu).

Jinak doporucuji OSPF

Active backup mi nikdy nefungoval (mozna v ramci jednoho bridge to bezi) ale jakmile je nekolik bridgu po ceste, nebezi to.

Obecne pouzivat bonding na zalohu je hovadina

jezdec Ospf je pomalé, RSTP dělá bordel v síti a někdy se chová divně. Je divné že to mikrotik používá jako default řešení přepíní mezi zálohami.

Na 60GHz AF od UBNT používáme jejich CarrierDrop a RSTP.
          Jedině nám RSTP nefunguje na jednom záložním spoji, který máme pres VLANu na radiu od jiného IPS.
          Tam to přepínáme scriptem na MK.

o 13 dní později

jenya S BFD nemám zkušenosti. Máte k tomu nějaké praktické info? Vím že to lze zaškrtnout ale nějaké výhody/nevýhody? Lépe používat už rovnou v celé síti?

📡 Telekomunikace.cz