- Upraveno
Ubiquiti už zverejnilo na stránke nejaké parametre o Wave MLO
https://uisp.com/ca/wireless/wave-mlo
Sú dve jednotky: mlo 5 a 6, mám to chápať že 5ka bude od 5Ghz do 6 a mlo 6 od 6ghz do 7?
Ubiquiti už zverejnilo na stránke nejaké parametre o Wave MLO
https://uisp.com/ca/wireless/wave-mlo
Sú dve jednotky: mlo 5 a 6, mám to chápať že 5ka bude od 5Ghz do 6 a mlo 6 od 6ghz do 7?
to zas bude fasa....100+Mhz kanal? Inak u nas to nebude moc zaujimave podla mna. PtP v 5tke? .....
Ptmp treba.
//tak nie., budu aj ptmp
sem zvedav na cene.....
Ako bude vyzerat klient a cena klienta bude dolezita. Nieco namiesto AC by bolo pomaly hladat.
Treba si uvedomit ze zvysena modulacia bude zvysene citlivejsia na rušenie a tieto hračky urcite nebudu mat 20mhz kanal
nic normalne na viac ako 1km nefunguje normalne
ak dobre citam a spravne tomu rozumiem preskocili AX WIFI6 a rovno idu na BE WIFI7
rad77 Ano vyzera to tak...ax je aj tak maly skok aby sa to oplatilo robit, wifi 7 ma viac ficur.
Teraz som videl jeden reel z nejakej vystavy wisp kde hovoril komentujuci, ze ubnt wave 5 bude vediet 160mhz kanal v dolnom pasme (zaciatok od 4,9GHz) a vo vrchnej casti pasma 240MHz kanal. wave 6 bude (podla mna, to uz nehovoril) vediet 320Mhz kanal a z toho vyplyvaju tie inzerovane gigabitove rychlosti. V tej 6Ghz ak bude cisto tak tomu by som aj veril ale v 5ke tazko, u nas teda isto nie.
Predstavovali tam antenu (nie ubnt) ktora vie 4,9 - 7,2GHz pasmo a za pomoci diplexeru do jednej anteny pouziva obe tie wave jednotky naraz...zaujimave ale pre nase trhy malo vyuzitelne...6GHz spoj je fajn na dlhe vzdialenosti ale uz ked mame vsade optiky tak aj zbytocne.
Mňa reálne zaujíma asi čo všetkých, čo získam výmenou technológie PTMP na 40mhz kanály. Všetky tieto sektory budujeme ako alternatívu k optike, pre rôzne dôvody. Teda ak ubnt určí cenu roketu na 600-800e bez antény, aká pridaná hodnota navýšenie liniek klientom prinesie táto investícia.
jenya u nas na to neni trh...kazdopadne cca 500eur za sektor to sa este da, dolezita je cena klienta. Aj ltu sektor bol cenovo ok a cena klienta to zabila...to iste aj wave 60ghz...neni na to trh, klient drahy, nezaplatitelne. Treba nahradu za prism ac a klient ac a cena max o 20% drahsie, inak sa nic nemeni a ac budeme musiet pouzivat nadalej.
Mě by vůbec nepřekvapilo, kdyby ta cena za klientské zařízení byla srovnatelná s cenou 60tek.
zbohom 5ghz pasmu
📡 Telekomunikace.cz