Výpadek Lepší TV
stále nejede :/
Co si mám představit pod "nevztahuje pravidelně informace o DNS záznamech"? :-)
Když se podívám, tak u domény lepší.tv vidím ještě nedávno nastavené TTL v řádu vyšších hodin / dnů. Ještě teď je ten A záznam, co vede na už nefunkční servery, platný. Po promazání cache už je TTL nové odpovědi 300.
Je nějaký modernější mechanismus, jak se DNS server dozvídá o neplatnosti záznamu dávno před expirací TTL? Mám něco nastaveno špatně? Dovedu si představit triky na aplikační vrstvě, ale nic, co bych jako ISP ovlivnil.
- Upraveno
iTomB na to právě narážím, ale třeba jsem s DNS mechanismy zamrzlý v minulém desetiletí a dneska se to dělá jinak :-)
Pamatuju si pár let zpět, jak jeden náš klient volal na jejich infolinku, že se mu seká telka, a dostal odpověď, ať vydrží, že se bude v jeho lokalitě příští týden posilovat signál na televizi. Na IP televizi. Neměl jsem slov.
Právě přišla od Lepší TV další zpráva. Jdu vložit na web.
Tohle je hodně zajímavá migrace. Já mám problém s výpadkem řádově v minutách při migracích mezi datacentry/poskytovateli. Tady to očividně plánují na dny/týdny.
lukalus Jsou to amateri nastaveni TTL u DNS je prave z duvodu, aby se pouzila cache a ne ze si to maji poskytovatele sami aktualizovat, kdyz se jim chce
To co pisou prave odporuje principu cache a snizeni vytizeni DNS server. Chtel bych videt, jak by se choval jejich DNS, kdyby pro kazdy dotaz se lezlo k nim
takovej malej DDOS utok
Kdyby si to neukladal ani prohlizec
Skvělý je, jak problémy s jejich migrací serverů házejí na ISP…
lukalus Ja bych k tomu jejich vyjadreni pridal tyhle odkazy s malym popisem
https://kb.gigaserver.cz/co-je-to-ttl-proc-zmena-se-zmena-dns-muze-projevit-az-za-24-hodin/
https://www.webglobe.cz/poradna/jak-dlouho-trva-zmena-dns
Protoze totalne nesnasim, ze chybu hazeji na ISP a ostatni, ale u sebe ji neuznaji ...
hele jo, taky to nemám rád. Jdu to tam přidat.
Kdyby se chtěl ještě někdo do článku jménem své společnosti nějak vyjádřit, neváhejte mi napsat