Zdavím pánove je možné že tyto switche i když jsou link na 1Gbs nedají mezi sebou více jak 30 Mbit ? Traffic v době měření na bridgi je něco kolem 30 Mbit pustím btest procesor na obou stranách hned na 100% a traffic na portu něco kolem 20 Mbit max. Tohle je hodně divné myslel jsem že může být problém v metalice ,že může být někde zarušena switche jsou v jednotlivých vchodech v malé bytovce. Natáhl jsem optiku mezi vchody a to samé. Jsou to opravdu tak pomalé sračky nebo v čem může být problém ?

zdenekh na 99% spíš nevhodná konfigurace. Najdi si návod na mikrotiku, tyhle mrdky se nastavují velice nestandardně pokud po tom chceš víc než cistej bridge bez VLAN

Nedávno jsem jeden switch z řady crs1xx koupil, protože jsem zapomněl jak se tyhle mrchy divně konfigurují. Zkontroluj si že máš aktivní hw offload na portech a přečti si wiki na mk, konkrétně dokumentaci k řadě crs1xx. Konfigurace je jiná než na crs3xx. IMHO už tu řadu nechci nikdy nastavovat ...

A něco od MK ... některé věci jsou staré, ale zase tam jsou příklady.
    https://help.mikrotik.com/docs/spaces/ROS/pages/103841835/CRS1xx+and+2xx+series+switches
    https://wiki.mikrotik.com/Manual:CRS1xx/2xx_VLANs_with_Trunks
    https://wiki.mikrotik.com/Manual:CRS1xx/2xx_series_switches_examples

také jsme s CRS112-8P-4S podobný problém. Sice vím, že se nastavují jinak a troufám si říct, že jsme je měli nastavené správně, ale stejně byl problém s propustností a s divným chováním VLAN (občas něco někde "prosakovalo" mezi VLANami). Nahradili jsme to jinou řadou a problém ustal.

jak to může člověk takhle zasekat když vytvoří pouze bridge a nahází tam porty? Defaultně se přeci zapíná sám hw offloading. Nedělo se to samo při použití výrazně starších verzí RouterOS. Tak či tak, ten switch je hrůza. Pomiňme slabé CPU, to je jenom pro management. Stává se nám že přes to ani v hw režimu nelze protlačit resp. s obtížemi víc jak 150Mbit když za tím sedí 100 domácností. SFP porty chybují sami od sebe. Já se divím že to ještě mikrotik drží v prodeji. Kdyby fungoval správně aspoň v HW režimu, tak ok. Je to škoda a ještě větší když vlastně žádný jiný 8 port poe MK nemá.

Pokud chceš jen switch tak bez problémů, jak se to toho začnou plést vlany, mixy taged/untaged a další věci tak to začíná být nepřehledný

A nedělá ten test z toho switche a tím nezabíjí cpu?

Chyba konfigurácie, tie switche zvládnu gigabit bez problémov ( samozrejme keď sa to používa ako switch ).

Ahoj, taky se pridam, mam rekl bych uplne ten samy "problem/neproblem", dva switche CRS112-8P-4S proti sobe pres optiku mi nedaji vice jak +-30Mbit. Celou trasu jsem zkontroloval a je OK.
    Mereni primo z CRS 112 je uplne k prdu, da to opravdu tyto male hodnoty, ale kdyz to merim z CCR2004-16G-2S+ - Ray17GHz 360/360 - CRS112-8P-4S - RBwAPG-60ad-SA - CubeG-5ac60ad tak to jede 300/300.
    Vysledek je, ze to jako Gbit switch jede dobre, jen se nesmi merit z nej, jeho pomale CPU to nedava.

📡 Telekomunikace.cz