Nesetkal jste se někdo s RB5009, že by psalo na portech overload? Přitom za portem je RBCub Pro SA. Proud za portem nevyleze nad 300mA. Aktualizace ani restart RB5009 nepomůže. Vyp/Zap SA nepomůže. Vyměna SA stále to stejné. Overload píše i na portech kde není nic zapojeno (pokud zapnu PoE Forced on). Pomůže jedině výměna RB5009.
Už mám takové dva kusy. Každý z jiného místa. Napájení vždy 48V.
Vyměněný kus jede už několik týdnů bez problému.
Problémové RB na stole šlape. Když ho rozeberu, nikde vlhkost. Nic mě nenapadá. Máte někdo radu/zkušenost?
Napájení je po samostatné dvoulince. Žádné PoE in.

• gemb replied to this.

ef nemoze byt problem s tym, ze ked to das na sajte je to RBcko nejako spojene so zemou a nejaky bludny prud cez to tecie, kedze ako sa riesilo v inej diskusii nedavno, mikrotik ma spojeny minus s kostrou a preto ti to na stole bezi OK a na sajte nie.

• ef replied to this.

gemb Zajímavá myšlenka. Děkuji za tip. Kouknu na fotky, jak je to na site pospojované.

o měsíc později

Tak na bodě kde bylo RB s overload kde jsem dal nové RB5009 je klid. RB s overload jsem dal na jiný bod, kde jsou i baterky a uzemnění je provedeno standardně na všem. Po 20 dnech provozu, včera před půlnocí opět střídavě na všech portech overload. Zjistil jsem to až brzo ráno a zase vše šlapalo. Jen log plný overload. Napájeno z RB je: na příjem UBNT Wave Nano a 4x wAP60G. Verze RoS i BIOS 7.16.1.
      Fakt to ukazuje na vadu kusu. Nikdo jste se s tím nesetkal? Bojím se že se mi reklamace vrátí, že tam nebyl poslední RoS nebo že se neprojevilo. Takové závady jsou fakt nejhorší k reklamaci.

no, nezapomeň že overload to může napsat na jiném portu než je. Vysvětlím. Když na portu č. 1 něco hodně žere (Wave nano) a elektronika vyhodnotí velký nárazový pokles napětí (dlouhá dvoulinka na přívodu) tak ti odpojí poslední port na overload (priorita napájení) a proto ti to napíšou i nezatížené porty.

Takže otázka zní, jaký napájení tam máš, jak dlouhej je přívod a co všechno to napájí.

• ef replied to this.

hapi Délka cca 2m 2x1mm a napájí jen to co tam je, co jsem poslal (UBNT Wave nano, 4x wAP 60G). Je tam AD-155C. Vsadím se, že když tam dám jinou 5009 tak bude po problému. Je to 5009 OUT. Čili ve svorkovnici.
        5009 byla celou dobu bez restartu. Vypínala jen na portech. Předtím byla na místě kde bylo 2x LHG60G a 2x wAP60G. Klasický spínaný zdroj co je originál u 5009 IN. A dělalo to to stejné. Již 2 měsíce je tam jiný kus RB 5009 a overload tam zatím nebylo.

ef změnil název na RB 5009 OUT overload .

📡 Telekomunikace.cz