Dostal jsem na stůl UBNT Wave LR s poškozeným RJ45. Chybí tam zarážky pro RJ45 konektor. Ten nyní nedrží a lze ho volně vyndat 😟. Existuje nějaká možnost opravy? Lze nějak anténu rozebrat?

Řešil bych to vlepením konektoru s kouskem venkovního kabelu a pod anténu bych dal vodotěsnou RJ45 spojku.

• ef replied to this.

miract Jj. To mě taky napadlo. Ale děkuji.

ef Je otázka jestli to jde rozebrat nedestruktivně. Pokud ano, výměna samotného konektoru je záležitost sotva na čtvrthodinu, pár už jsem jich u různých UBNT měnil. Konektor bývá jeden a ten samý, já je bral ze starých NS5/Bullet5 do novějších M2/M5 - jsou identické.
      Podle mě by ale mohl být řešením klidně i vlepený vhodně navržený malý bloček vytištěný na 3D.
      Vždycky mě dostává jak se k tomu někdo dokáže chovat že to vylomí. Mně se to totiž ještě nikdy vyrvat nepovedlo. Ale je pravda že na to dávám bacha protože znám následky...
      Pozitivně mě v tomhle překvapily obyčejné Cat5E zásuvky od Solarixu, ze kterých kdosi vyrval patch kabely - konektor v zásuvce zůstal a urvaný byl až kabel...

📡 Telekomunikace.cz