Omlouvám se, že jsem nereagoval ale prostě nebyl čas. Přišlo mi několik dotazů s dotazem zda se stim dá jezdit i mimo pole, jak rychle se stim da vykonat práce, jak hluboko to může kopat, co v kamenitem terénu. Dovolím si to tedy shrnout v jedné odpovědi a veřejně.
1)Ano, běžně s tim jezdíme u silničního pásu, pluh si nastavíme libovolně bud za levé a nebo pravé kolo ( celkem 4 různé pozice ).
2) Ve srovnání s čím koliv jiným, je to velmi, velmi rychlé. V tomto vlakně jsem postoval video, kde nám 1 km trval 17 minut. Bylo to na louce, kamenů minimum. Ale níže přikládám video ze včerejší práce v místě kde ještě před nekolika měsíci rostlo mnoho stromů a zustal po nich jen kořen. 2.2km, zakopano, vyrovnano za 2 hodiny a 15 minut včetně 3x výměny bubnu a 4x výstražnou pásku ( výměny trvají s ohledem na logistiku, napojení, bezpečnost atp... od 5 do 20 minut )
3) Operační hloubka je samozřejmě regulovatelná od 1 do 130cm.
4) Běžně na trase máme cesty kde jsou velké, malé kameny nebo jen "utvrzena" polní cesta navozem sutí, která tam je udusana za mnoho let agro technikou = není problém. Při zapnutí vibračního pluhu o síle kolem 18tun, prostě projde téměř vším. Jsou však situace kdy je v zemi opravdu velký kořen ( většinou průměrem 40 a více cm ), který je navíc velmi hluboko a je nutné pluh prizvednout a zase zahloubit.
Video pokládka:
Video konec pokládky: