Ahoj, mám tady takovou podivnost. Mám dvě AP pro dvě VLANy a na dvou CAP AC XL to vytvoří jenom primární konfiguraci. Člověk by si řekl, že mám něco blbě v konfiguraci, jenže na CAPovi to normálně funguje. Když vytáhnu z šuplíku jakýkoliv další Mikrotik, nastavím trunk port, IP a CAP, tak to taky funguje, bohužel tady nemám žádný další CAP AC XL. Firmware je 7.15.2, zkusil jsem i upgrade na 7.16.1 a bez rozdílu. Podobná konfigurace na 7.11.2 v jiné síti funguje naprosto normálně.
Projížděl jsem i changelog, jestli se něco od 7.11 nezměnilo, ale nic jsem z toho nevykoukal. Netušíte prosím někdo, co by s tím mohlo jít udělat? Podezřívám CAPsMANa, na zkoušku ho můžu rozjet jinde, ale na druhou stranu by to pak přece nefungovalo na jakýchkoliv dalších AP.

No, co za tom máš za Wireless balíček?

Pokud wifi-qcom-ac (wifiwave2), tak při použití tohoto balíčku nelze z CAPsMANa propagovat na CAP VLANy.... Musí se to tam udělat ručně (tak třeba možná proto se to nezpropaguje vůbec?).

Sice nevím proč a znám to (zatím) jenom teoreticky, ale třeba by mohlo pomoct

Dík, tahle informace se určitě někomu bude hodit, ale mám tam i cAP, takže jedu na klasickým wireless.

o 14 dní později

Tak jsem konečně měl čas a klid a našel jsem ten problém. Asi v rámci nějakých předchozích nastavení zůstaly v CAP Interface rádia těch dvou CAP AC XL, i když je CAPsMAN nespravoval. Všiml jsem si toho právě až ve chvíli, kdy jsem to zkusmo přehodil na jiný Mikrotik. Jako příznak (sloupec úplně vlevo) měli MI (asi Master Interface?). Jakmile jsem je smazal a přehodil jednotky zpět na tento CAPsMAN, hned to začlo fungovat.
Tak to snad někdy někomu pomůže, mě to teda dost vyškolilo.

📡 Telekomunikace.cz