v poslednej dobe sa mi Rocket prism gen 2 s rf element samozarusi
vykon 17dbi antena 13dbi ,verzia firmware úosledna 8.7.14
znizi priepustnost na par Mbit ,staci preladit a je to ok ,pritom nejake velke rusenie nieje ,stalo sa niekomu v poslednej dobe ? ci to nieje FW

Robia to niektore konkretne kusy, teda aspon u nas mame take asi 3ks. Treba zmenit frekvenciu, nasledne dat naspat na povodnu a ide to...

dik za info mame desiatky a zatial som sa s tym nestretol ,je to HW alebo bug sw+HW

Skor si myslim, ze je to problem pri TDMA komunikacii s klientami a niektori klient je ako keby mimo sync...ked sa zmeni, vtedy musi aj ta komunikacia zacat odznova, tak preto sa to asi vyriesi len zmenou. Co to ale sposobi netusim...my mame ako hovorim, 3 miesta ale uz dlhsi cas to ani nepozorujem. Na FW (teda FW na AP) nezalezi, robilo to v roznych verziach.

cisto nahodou nie sú tie sajty pri orange BTS? 🙂 čo vidi tools ->airview?

najblizsie cca 1,5km 02 BTS a sken zistim ale zariadenie sa tvari v" zelenom " co je konkurencia -90 a viac

Casto sa stava ze v zalozke "dashboard" je okolo aktualnej frekvencie totalne cervene...radio vidi "same seba" ale to nie je problem, podla mna nejaky SW fail. No na performance to nema vplyv. Inak dashboard neukazuje vždy tak podrobne ako priamo scan cez tools. V tvojom pripade treba poskusat, aky ukon by tomu vedel pomoct...okrem preladenia. Reboot? znizenie vykonu na min? ..vyhodit nejakeho usera? atd.... a vylucovacou metodou sa da prist na to kde asi moze byt problem.

napr tu mam momentalne 5660 a rusi to same seba , klienti do 500m

podla akeho parametra sudis ze to rusi same seba? tu vidim uplink downlink capacity celkom fajn... pokusaj jednotlive ukony ktore bude treba spravit aby to prestalo...to čo som spominal.

Podla toho airview sa nerusis...len je tam nieco dalsie. Ked rusis sam seba chova sa to tak, ze priepustnost klesne velmi vyrazne, klienti maju casto odozvu v stovkach ms, dalej na airview vidis na danom kanale uplne cervene more...vacsinou sirka + - z kazdej strany dalsich 50MHz...linkove rychlosti klesaju na menej nez 1/4 plnej kapacity.

o 10 dní později

To vlastne rusenie, ktore sposobi pravdepodobne narusena komunikacia v TDMA protokole kvoli klientovi vyzera na airview takto.

📡 Telekomunikace.cz