Miso No a k tomu pridaj ten slavny prechod medzi operatormi, ktory to ma klientom "zjednodusit" inak povedane, viac nahrat velkym...na rozsirovanie svojho trhu uz prakticky nie je miesto. Trh je extremne saturovany. Je tu este dost malych firiem, ktore prezivaju primarne zo svojej minulosti...ale vidim to tak, ze v kratkom priebehu rokov to vzdaju aj ostatni...trh bude asi taky, ze bude mobilna stvorka operatorov a maximalne 1 velky lokalny hrac pre vacsi region, takze vramci slovenska vyssie jednotky hracov.
Pritom matematika nepusti.
Napr orange ponuka najnizsi balik za 10,90€. Ked tento balik ponuknu na sieti distribucky aby sa to lepsie a transparentne dalo pocitat vychadza to proste takto:
10,90€ sluzba + 1€ za zariadenie = mesacne pre klienta 11,90€ s DPH
9,92€ bez DPH z toho zostane - poplatok distribucke per klient 4,50 = 5,42€ z klienta mesacne.
Z 5,42€ mesacne treba este zaplatit min. jednorazovu instalaciu, koncove zariadenie, konektivitu ktora je vo vela pripadoch cez prenajatu infrastrukturu telekomu. Stale tu nemam obsluhu klienta v podobe zakaznicke / poruchovej linke, Nemam v tom pripadny zarucny servis ATD.
Mna zaujima dokedy tu toto akoze bude? Dokedy sa trh neuprace min. do tej podoby ako som napisal vyssie?
Pri vyssie ponukanom tarife, ktory je 16+1€ to uz vychadza zdravsie ale stale nic moc...samozrejme zle to vychadza ak je to klient so samostatnou sluzbou, ak su v tom dalsie sluzby ako je telka, telefony atd...tam zacina realna ziskovost ale samostatny klient s najnizsou sluzbou je proste stratovy klient a to u kazdeho operatora...hlad po klientoch je stale.
Ked vidim ako dopadnu sutaze na vystavbu optiky pre distribucku na zapade, je to uplne smiesne...tu su firmy schopne pobrat vystavbu za tretinu ceny a logicky velku cast dotovat zo svojho...aj ked neviem naco, kedze nic to nikomu neprinasa..
Asi je moja kalkulacka z ineho sveta ///