robotvor tiež ma to troška vytáča........ wtf? namiesto toho aby všetkým zadarmo poslali poriadne radomy..... navyše zevraj praskaju aj GEN2 🙁

Nám popraskali a poslali nám náhradní radomy gratis... Řešeno tuším přes Discomp.

Gen2 tiez praskali, nemame jediny horn, ktory by nebol v poriadku. TU na ispfore bol clovek priam z rfe, ktory sa po mojom verejnom pohorseni sam ozval a zaslali nove kusy...gen1 sme nemali....aj tak sme casom zacali davat len ubnt horny a tie su v poriadku.

darklogic Taky není problém vytisknout, mám skladem světle šedý materiál ASA - UV stabilní

S RFE jsme praskající radomy řešili a prý problém vznikl u subdodavatele, který použil jiné materiály než bylo zadáno/objednáno.

Na stránkách RFE je kompletní omluvný pamflet k Gen2 - https://rfelements.com/assets/Uploads/Product-fault-information-cracking-radomes.pdf

Stačí pouze kontaktovat distributora a ten dodá náhradní radomy k Gen2. Gen1 už prý skladem náhradní radomy nemají. a proto to řeší 3D tiskem https://rfelements.com/assets/Uploads/DIY-replacement-radome-for-Symmetrical-Horn-Antennas-Gen-1.pdf

Díky za nabídky, dohodl jsem se s @jcltm.

Co se týče přístupu RFE - na jednu stranu jsem naštvaný, že si výrobu nepohlídali a radomy takto praskají. Na druhou stranu je to výrobek x let starý, záruční dobu to přežilo a nemůžu asi úplně čekat, že by to i po záruce bezplatně měnili. Fajn přístup by byl, kdyby náhradní radomy by bylo možné za nějakou nízkou částku koupit, než si je vyrábět podomácku. Ale aspoň oceňuji nějakou snahu výrobce, že aspoň dal k dispozici návod, jak na to. Taky to RFE mohlo uplně zazdít a buď si poraď úplně sám a nebo si kup novou anténu. Takže to hodnotím, že je to je takový průměrný přístup, kdy to mohlo být lepší, ale i horší.

darklogic
    Mají i tisková data pro druhou generaci?
    U té první generace nevidím v tiskových datech díru na šroubek, jhe to zajištěné nějak ne? A ten okraj mi přijde hrozně tlustej, tam se zbytečně plýtvá plastem.

hafieror U té první generace nevidím v tiskových datech díru na šroubek, jhe to zajištěné nějak ne? A ten okraj mi přijde hrozně tlustej, tam se zbytečně plýtvá plastem.

Ono vzhledem k tomu že se to tam evidentně nasazuje natěsno, byl by problém se trefit přesně. Ten šroubek tam ale půjde IMHO i bez předvrtání.
      Okraj lepší silnější než slabší, ono to drží celý kryt pohromadě.

Druhý pohled na věc... Má to vůbec cenu řešit? 3 roky zpět se mi úplně ztratil Radom na Hornu 30° první generace po vichřici. Schválně jsem to nechal tak a sledoval jak se to bude chovat a do dnešního dne jsou signály úplně stejné jako předtím ať je počasí jaké je...

Neni signal jako signal. Radom spis snizuje okolni sum (noise floor) takze se zveda SNR pri relativne stejne urovni

3com Pokud se dovnitř zafouká sníh, může tam zůstat docela velká vrstva. Za mě to určitě smysl má.

lkcz radom snizuje okolni sum? jak by to ten plast ktery nema branit pruchodu signalu delal? neni radom pouze kryt proti desti, snehu apod?

defender Proti šumu je kovový límec, který bývá "součástí radomu" na některých anténách. Takže to někteří spojují s radomem.

Bez toho dekla to sice pojde ale dostane sa ti tam v zimnych mesiacoch namraza, sneh ci voda...to nemusi byt hned problem ale otazne je ci okolo tych dipolov to nezatecie dalej atd....dalej cez leto sa ti tam bude hromadit prach a rozny hmyz....takyto horn plny much, lienok a podobne som uz videl a vycistit to moc neslo...jo a radom na horne nie je kvoli sumu...resp celkovo radom na 5ghz je na okrasu a blbo navrhnutu antenu to moc nespasi.

gemb Přesně tak. Dva zájemce o radomy již mám, až bude hotovo, klidně mohu vyrábět dál. Kdo bude chtít, ozvěte se mi do PM.

jcltm jo takhle. u nekterych anten takhle jak pises asi jo. to nebude pripad k 3D tisku na tenhle sektor

defender Horn není parabola. Límce se dávají na obyčejné paraboly.

• Upraveno

Mohu vytisknout, není problém 2x bambulab x1, materiál dle potřeby. Kuthá Hora.

• Upraveno

Jak jsem již psal v první reakci, mohu nabídnout tisk na Prusa MK4, vhodný UV odolný materiál mám skladem (kvalitní bílé PETG). Tisknu na hladkém tiskovém plátu (sice se tím plát rychle ničí, ale povrch radomu bude hladký). Doprava Zásilkovnou za 79 Kč. Modely mám přegenerovány ve vyšší kvalitě (nejsou vidět polygony jako v exportu od RFE). Kdo by měl zájem, napište mi PM, pošlu na kolik vychází kus pro každou z velikostí. Příští týden mám tiskárnu zatím volnou.

Zdar, na kolik cca vychází kus?

📡 Telekomunikace.cz