Zdar,
už jste někdo testoval kolik dá Wave Pico na PTP?
Wave Pico vzdálenost
davidp nie je dôležité koľko dá ale ak7 stabilitu na 60g chceš mať s co t8 vadí..
Taky fakt... tak možná lepší se zeptat obráceně, jak to běží na 500 metrů?
davidp husty dast to zhodi... pico ma vazne slabu antenu ale ak ti nevadize sa raz za cas ked bude liat prepne na backup tak v pohode... zalezi vazne aku rychlsot chces od toho co tam budes prenasat..
Na 500m si das mikrotik nray, ktory da gigabit. Pico ani nano gigabit neda, resp odovza ide hore.
- Upraveno
viktornovotny tak asi mas daco zle...cez LHG aj nraye dokazeme tlacit maximum ethernetu a to aj duplexne....ak to nieje zarusene. Ak to mas zarusene, je to mozne, ze ti to tolko neda, avsak wave pico, nano, lr to nedaju uz z pricipu kvoli slabemu cpu.
viktornovotny Přesně, přes LHG i nRAY se dá dostat skoro plný gigabit v TCP
Ma zkusenost hovori jinak, tam kde jelo lhg ci nray 300mego tcp .. jede ubnt wave lr klidne 850 .. kanal stejny, tedy zaruseni se asi vyloucilo .. s pico zkusenosti nemam, proto se tu ptam
- Upraveno
viktornovotny Skus pocas testu, poziet na vytazenie CPU a na tx error rate na oboch stranach...idealne je to okolo 0% ale pri stavoch rusenia a ineho ovplyvnenia som mal situacie kedy isiel error rate na 20%...este som sa mnohokrat stretol aj s tym, ze vzeralo to ako rusenie ale nebolo. Dal sa tam iny spoj 60GHz a islo to, zaroven dany mikrotik, ktory nechodil, zrazu chodit zacal len na inom mieste....proste klasicka mikrotik ducharina.
gemb hmm tak prave na tyto duchariny nemam cas, nasadit a jit od toho
Ubnt zatim cajk, ted mam nachystany preskok na 100m a 400m .. puvodne se me zdalo dobry napad dat tam pico, ted jsem znejistel, tak asi nezbyva nez to zkusit
viktornovotny stale si nenapisal traffic aky chces tade dat?
dazd vaczsi ti to ptp pico zhodi urcite s nano by si mal istotu
pedro4444 trafik staci do 500 Mbps
- Upraveno
viktornovotny ser na pico, ucpe se na cpu velice brzo. Stejne jak wave lr atd. MK v TCP mi nikde nejede vic jak 350-400Mbps. Nacpi tam tachyon ptp. S ak100 anténami. Nebo tam dej ten jejich 120 sektor(90 sektor) a proti tomu jednotku s AK-300. Nespadne to pokud se to neobalí sněhem /ledem. Přenese to v TCP minimálne dvojnásobek toho co MK a jako bonus máš na vysílači straně sektor, kam můžeš připojit cca do kilometru i jiné věci. (Klienty). A déšť to nesundá pokud nebude pršet nejaky nesmysl 150mm+
crazyape
Jo tachyony mam, ale jinde :-)
Na pater nikdy nepripojujeme kliose, tu jde fakticky o ptp k jinemu sajtu
Wave 60 LR se me teda jeste nikdy neucpal na cpu :-O tak teda nevim
- Upraveno
viktornovotny no, pust přez to třeba 200 klientů a uvidis zacpe se na packetech a zacne natahovat pingy ... ja mam ted na test na tachyon sektoru pripojeny uplink pro AP se 170 klientama +- a v PTMP jeste 4 koncove pripojky s 300 Mbps tarifem a uplne krasne to stiha uplne no problemo
uvidime co to bude delat s 10+ pripojkama navic
to pico se stejne bude rozpadat za deste 400m ...
- Upraveno
viktornovotny
pico na 500 mb na ptp traffice by som nedal... ja yb osm tam dal lhg alebo nray ako pisali ostatny ale ked mk nechces na tu vzdialenost tam daj wave nano to by malo zvladnut ptp 500 mb
pedro4444 pico, nano, lr zvladnu vsetky to iste, jedine cim sa lisia je antena a teda RF paramtre a z toho vyplyvajuca dostupnost. Tieto nano a LR davame ako spoje namiesto 5GHz, je to taky spoj na koncovy sajt kde pojde tak 200-300Mbit a tam to staci, ked uz dopredu vie, ze pojde 500Mbit je vhodne zvazit uplne nieco ine....
gemb
ved vsak to ale vravim na 400m mu to padne to pico ked bude viac prsat..
ta pico antena neviem ci si to mal v ruke ale to je riadny sit to mi pride ze tam nic nie je vsak to clovek s tym hybe a hovno sa menilo to slo len vdaka tomu ze to bolo vazne blizko to uz nano ked ladis je citlive ako ma byt pri 60g antena
ja mam Wave micro AP -> Wave nano na 500m a zatial to ani raz nepadlo a to uz aj snezilo a aj padal mrznuci dazd , je pravda ale ze to ma zalohu 5GHz