• Upraveno

Dobrý den,

nevím, jestli je to položeno ve správném tématu.
Jedná se o MK instalovaný na CF kartě , L4., vázaná na CF kartu, neregistrovaná nikde (asi před 15 lety jsem jí aktivoval u i4wifi). PC odešlo, dal jsem ho do jiného, ale bohužel nenaběhne viz obrázek.
Pokud v linuxu pustím (předtím jsem udělal DD do souboru) fsck -f , projde. Pokud pomocí příkazu mount připojím, data tam jsou. Dá se z toho nějak dostat ta licence o přeinstalovat to?
CF karta je v pořádku a bez BB , připojená redukcí.

děkuji za typy , nebo odkaz .

Honza

ak nemas dodrbany obsah flashky, tak takto moze boot koncit pri nastaveni nespravnej geometrie disku v BIOSe.

• Upraveno

v tom qemu se nic nenastavuje , v PC je auto. Dekuji

ve složce /rw/disk je soubor .key , jehož obsah je sofrwareID : čislo ID
-----BEGIN MIKROTIK SOFTWARE KEY------------
dvě řady znaků
-----END MIKROTIK SOFTWARE KEY--------------

to je licence vázaná na CF kartu, kterou po přeinstalaci mohu dát do nové instalace?
Nebo už mám smůlu.

Děkuji

Myslím že máš smůlu. V minulosti Mikrotik umožňoval přenos licence na jiné médium za cca 10 USD, nevím, jestli to jde ještě teď.

• jan2 replied to this.

stáhnul jsem si iso , přeinstaloval CF . Po instalaci při odevření terminálu to psalo, že neni licence.
    Přes /system/licence import key jsem nahral ten soubor *.KEY a v terminálu se už nic nepíše.
    v okně licence je SW ID - ID instalace , serial number neni nic (nemam teď možnost to zkontrolovat jinde, u MK krabiček je serial number vypsaný) , level 4 (byl 4) , features nic , po vlozeni souboru s klicem se MK restartoval. Takže asi v pořádku ?

pintero CF je technicky v pořádku , odešel fs , takže licenci potřebuju pouze vložit.

zdeneksvarc změnil název na Poškozený filesystém na CF kartě .

no já nevím, ale kvůli ceně L4 řešíš takové problémy? Kup ji znovu pro nový stroj, přenes konfiguraci a hotovo je hned. Čas je drahý.

to nebyl nový stroj, prostě nefunkční x86 po x letech , kde odešel filesystem na CF kartě. A časově jsem zazálohoval KEY (a celou CF), reinstaloval a obnovil KEY. CF karta neklekla, na tu je vázaná ta licence. konfiguraci jsem pochopitelně přenesl. Třeba to v budoucnu někomu pomůže.

📡 Telekomunikace.cz