no pěkně, už to začíná, proč začínáš věšet klienty na 5,8 sektor?.... za chvíli to dopadne tak, že bude ve vzduchu takový bordel jako je dnes na 2,4.
Být tebou tak si klienty pověs na 2,4 a pětkové pásmo si nech na bod-bod.
Je to velice jednoduché, pak už nemáme kam utéct v bez. pásmu, pak už zbývá jen placené. Doteď se každý s nás snaží si udělat bod bod na 5,8 a to většinou na parabolách ve V +H polarizaci.
Ostatně je to jen na tobě jak se zachováš, je to jen můj názor.
Když jsem před 5 lety začínal, tak jsem u nás ve vzduchu na 2,4 byl sám.... a dnes ? Na jenom sektoru lehce naskenuji i 30 sítí, na nějaké čtu lidi serou, pálí o 100šest a hádej s na vesnici se sousedem.... to jen tak na okraj.
Nevim od kud jsi, ale u nás více jak 2 roky máme "dobráky", kteří klienty připojují na 5,7GHz všesměr, samořejmě na max. 200m a to s min. 25dBm sejtem a naplný výkon s 350mW kartou a více. Je to super. Bez optiky a jiných "drátových" technogii si tu neškrtnem a hlavně!!!: všichni v okolí již vědí, že bezdrát je levný (nabízej 5M za pár kaček, to přeci 5G umí :) ) ale značně nespolehlivý a tak tu začíná vyhrávat ADSL a UPC. Upřímně se ani nedivím :(. "A TO SE VYPLATÍ"
Omlouvám se za Off topic ale "značně mě to tíží".
K tvé otázce: "sektor" je správně, ale volil bych jinou anténu. Toto není sektor. Záleží hodně na terénu ale vyplatí se něco s větším poměrem H ku V, něco jako http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=84