• Wireless5G/LTE/GSM
  • B311s-220 možnost vyšší rychlosti než 20/5 po navýšení tarifu u Vodafone?

Zdravím, Vodafone mi nabízí navýšení tarifu Bez Kabelu Naplno z 20/4 Mbit 60GB na 150/50 Mbit 600GB. Ale musím si koupit GigaCube 5G za 6000Kč, že údajně sice můžu použít stávající modem B311s-220, ale bude to znamenat jen navýšení FUP z 60GB na 600GB, rychlost mi zůstane 20/4 protože tento modem to prý rychleji neumí. Příjde mi to jako blbost samotný modem ani LTE800 přece takový nízký cap nemají.

Máte s tímto někdo zkušenosti, je možné že když upgradnu tarif a zůstanu na stávajícím modemu, že to vytáhne i něco víc než 20/4? (signál mám přes externí anténu excelentní)

Hello, první je LTE modem, druhý je 5G modem, to bude ten rozdíl. Nechtějí povolit takovou rychlost na LTE, u 5G problém nemají.

o 16 dní později

Tak jsem po upgradu tarifu a došlo k zvýšení rychlosti z 20/4 na 20/25, alespoň něco. Teď jen vydržet než 5G modemy půjdou s celou dolů. 🤭

• Upraveno

Xeev To je takový problém koupit nějaký ten krám na bazaru, když ti jde tolik o cenu? Sám jsem pro známé dost těch přípojek rušil a pak se toho zbavovali...

• Xeev replied to this.
      • Upraveno

jcltm Mám to v provozovně kadeřnictví na spotify a smart home, fakticky tam vyšší rychlost nepotřebuju bylo by to jen "nice-to-have" a to má pro mě hodnotu tak 1000-1500 a za to jsem 5G modem ještě nenašel. Bude u Vodafonu fungovat i modem od jiných operátorů třeba O2?

Trošku mě znervózňuje i fakt, že ačkoliv mám na mobilu neomezený 5G internet stejně se přes 20 Mbitu v dané lokalitě nedostanu takže bych to první i radši prubnul s možností vrácení.

Xeev ze mas neomezeny jeste neznamena ze mas rychlejsi...

Na LTE modemu který má cat4 2x2 mimo s data rate DS 150 US 50 dá reálně půlku ne li méně - neumí spojovat pomocí LTE advanced pásma a neumí vysokokapacitní bandy , nelze očekávat že pojede služba 150Mb/s , tento modem dá realně maximalně DS 50Mb/s US 25Mb/s a to ještě v době když není špička

📡 Telekomunikace.cz