arrabbella
k editu...podle mě mají jen špatné popisky, protože ve chvíli vydání bylo LR ještě jen jako PTMP CPE a 8 km je tedy vůči Wave AP, zatímco když už vyšlo Pro, tak to už napsali i jako možnost PTP, tedy 15 km Wave Pro proti Wave Pro. Můj odhad, řešil jsem to asi 9 měsíců zpětně.
Dvoubodový bezdrátový spoj min 300 Mbit/s na 5 km
Treba si precitat vlakno o Wave 60GHz...myslim, ze ja sam som k tomu napisal az az. Na 5km to moc nieje, je inak ked tu 60tku chce niekto na 100-200Mbit, potom mat backup tak 50Mbit to sa da....ale backupovat full 2Gbit s tym co tam integrovane to asi nie...a pri 5km to bude casto dole. Na 5km by som dal Ray3 17GHz alebo ak staci 300Mbit take siae alfo 17GHz to da 436Mbit (56MHz@1024qam) tx power pri 1k qam to ma tusim 18dBm. To nespadne nikdy, raz sa to nastavi a funguje to donekonecna snad.
- Upraveno
arrabbella @davidp
rozdiel bude urcite nejaky aj medzi wave LR aj pro ked maju rozdielne udavane vzdialenosti...
ale v uvode v podstate moja chyba ja som myslel airfiber LR sorry pani..
wave lr by na prepoj nedal predsa len to ma ine cpu atd... mozno vazne do tych 300 mb ano ale 5 km mi pride dost zalezi aku vazne zalohu potrebujes
- Upraveno
300Mbit na 5km? Wave LR a vyřešeno. Zase debata kdy nikdo nechce nic říct.
Ano souhlasím, ale na 5 km když je to jeho hlavní konektivita? Tam by patřil jiný FD spoj
honzam ak ma dneska niekto "hlavnu" konektivitu 300Mbit v com je snad aj nejaka mala rezerva tak to je pre kolko ludi? tak 40 ludi? tam sa uprimne na top kvalitu asi nehra...
Riesenia tu uz odzneli...bude fungovat aj W LR, ked je stastie tak to mozno ani nepadne, ked nieje stastie padat bude casto...zalezi...
- Upraveno
Vždyť jetý Ray2 nebo Siae v 17ce jde koupit za 25-30k… a je to jistota… dávat tam nějaký Wave LR je za mě nesmysl… i když je to polovina peněz, tak stabilita a kvalita FDD spoje je úplně jinde….
- Upraveno
Ja taky uplne žasnu. Co by si tu někdo pořídil na 5km na hlavní uplink (i “jen 300mb) … a nacpal tam 69ghz kanal samozdrejme. A zálohu na 5380 80Mhz aby to aspoň trochu jelo. Fakt střelci …
Taky bych šel do Alfoplus z bazaru, raye nebo něčeho podobného…. S 60cm anténami alfo 17 spláchne pod 300Mbps tak 100mm srážek hádám. Netvrdím že skrz eirp to bude ok ale to ten 60GHz spoj nebude už vůbec ok.
Hodím trošku OT, ale o jakých bazarech se např. bavíme (případně nějaké odkazy)?
- Upraveno
jako hlavní uplink 60ku ne? ale jako hlavní uplink do vesnice s 50 lidmi jo? Kde že je ta hranice? Střílíme 200+ lidí na 9km tak máme jiná měřítka.
Za mě bych takové siae rovnou hodil do popelnice. Pro někoho kdo řeší spoj na 5km není siae nebo něco podobného pro něj.
Měl bych na prodej Alcomu 10GHz s kapacitou 384Mbps (0,3m+0,6m).
děkuji všem za odpovědi!