Mám asi 5 let 2x Deco E4 a až poslední dobou cca měsíc se nahodile stane že z jednoho silně poklesne download. Místo plného Fe tj. cca 94Mbit frčí stěží 35Mbit. Nezarušeno, druhé Deco jede zcela OK. Pomůže sw restart postiženého kusu. Potom se na x dnů vše spraví. FW už 2 roky nový nevyšel. Že by mu zvonil umíráček ? Někdo s podobnými zkušenostmi ? 5 let není kdoví jaká doba, ale jsou výrobky které umírají daleko dříve...

Doporučení na MESH který se umí ladit v celé šířce tj. 5180 - 5800Mhz ? Co vím tak Deco vypadává ze hry a i jiné značky... přitom pitomej UPC modem to umí, O2 smárt sráč tuším taky...

Ano to je klasika.... dela to i u DECO M4 ... vzit a hodit do kybla...posledni moznost je nahrat OpenWRT

já mám X55ky, dost jsem jich i namontoval, a jsem s tim spokojenej

ok pockame 5 let a pak si rekneme co jak 🙃 hele ja sem mezi lidi rozprostrel taky odhadem 50-60 E4, sem tam nejaka M4 a zatim ok, ty my sou asi nejstarsi, tak sem zvedaf kdy se vysere nekde jinde nekomu. Nebudem si lhat, cena hraje prim a drtive vetsine proste stacilo 100M pro notes, mobil, tablet... ale radejac bych mel nejako nahradu uz...

pcwifi Nebudem si lhat, cena hraje prim a drtive vetsine proste stacilo 100M pro notes, mobil, tablet... ale radejac bych mel nejako nahradu uz...

Když vezmeš do ceny v potaz i čas věnovaný řešení problémů, podle mě už cenově nevychází špatně ani nasazení levnějších AP Unifi, wireless meshing to umí pokud vím.

• whef replied to this.

A ne okolité rušenie ? Skúsiť iné kanály ?

rusenim to neni, napajeni je od pocatku pres centralni zdroj co krmi uplne vse v ramci MeanWellu 155A a do Deca jde 11,8V.

jcltm : Jo umí to Mesh, ale furt je to 2x taková cena při dvou jednotkách. Jinak taky jsem dal hodně AP E4, teď už nepoužívám, ty poslední verze byli nic moc. Nově dávám HC220 nebo HX220

Nechcem vam do toho kecat, ale ako riesite to ze tieto jednotky sa daju nainstalovat iba cez aplikaciu na telefone? To zakaznikom nasilu instalujete aplikaciu, alebo to mate vsetko vo svojom telefone ak sa to teda tak da?

• whef replied to this.

coitus : Ano zákazník má v telefonu pokud chce, nebo na svůj mail většinou. HC a HX 220 má klasický web rozhraní, takže tak není žádný problém, jeden z důvodů proč používáme. Zas k tomu nejsou stále venkovní jednotky i když ke klasickému decu je stejně drahá. U TP-linku mne docela štve že mají cca 5 různých systémů mesh sítí 🙁 nebo kolik ...

HC a HX 220 má klasický web rozhraní, takže tak není žádný problém, jeden z důvodů proč používáme.

Zaujimava informacia. Dakujem, uz mam objednane zopar kusov na test.

• whef replied to this.

coitus : Hlavně jde nastavit, pokud se vypne smartconnect kanál, šířka kanálu atd. Chová se to většinou lépe než E4 a ty nám ve verzi 4, už moc nefungovali. S tím vypnutým smartconnectem to není úplně ono, ale je výhoda toho fixního, třeba užšího kanálu.

Ok takže vsechny fce lze nastavit i na webu, umí to pro všechny jednotky bridge? Umí to i to že když je pak více jednotek a jedna je po kabelu a druhá meshuje přes bezdrat, tak to funguje? A tedy vše co má easy mesh tak s tím komunikuje...
          Díky.

• whef replied to this.

my stale pouzivame pre userov najlacnejsie verzie AC deco ..vacsinou 2 pack 🙂 a este problem nebol.

midnight_man chápu, mne ale jde o tu správu, kterou když něco dodávám, tak chci mít.

to je velke - tych zariadeni 🙁 ze proste len cez apku....

My jsme u zákazníka řešili, že mu Deca chodilo "pomalu" download do 20Mbps.

Deca byly v režimu router, jak jsme je dali do režimu AP a jakou router jsme použili RB750Gr3, tak vše začalo fungovat jak má, download 70Mbps, což byla rychlost služby.

v drtive vetsine se snazim aby byl rezim vzdy AP, coz je i nyni. Odstavil sem "postizeny" kus a nahradil jinym, zatim par dnu vse bezi ok. Pokud by se tahle defektivita dostavila po 5 letech, nemam s tim asi problem ale milejsi by me asi bylo kdyby to Deco uplne zdechlo, aspon by se s nim clovek nemusel srát ze to dela psí kusy a kdesi cosi... 🙃

📡 Telekomunikace.cz