crazyape keby som to nezazil, sam by som neveril...akoze ano nebolo to, ze stale...priebezne servis kde bol mrtvy adapter to sa dialo hej ale bola najaka generacia mikrotik SXT (rok 2015) kde pribalovali tahy shit adapter (ten 24v 0,38a), kde sme tieto mrdky museli menit ako na pase a naozaj to bolo par mesiacov, ze boli take obrovske cisla poruchovosti, ze ku koncu sa zacali uz solo kupovat ubnt kocky 24v 0,5a, vtedy este so zelenou ledkou...preslo par mesiacov a bol uz relativne klud. Kombinacia mnozsta montazi (obrovsky priliv novych klientov) a nejakej vadnej serie + bezni klienti...to sa nazbieralo. Pridas k tomu spolahlivost domacich rutrov a si doma...tolko servisov. Uz teraz s tym neni taky problem, uz su tie zdroje lepsie a ani neriesim, ze nasadzujem klientom MK ( v podobe rutra, nie wisp anteny) a nemenim hned za novy zdroj...ale v tych casoch sme uz na vsetko davali poe kocku...aj na blbu rb2011 som daval radsej cez poe in ako original adapter...aj tie 24v 0,8a sa kazili dost...
Nespocet situacii nastavalo, ze na novej montazi sa clovek do mesiaca tocil...po vypadku elektriky, po nejakom vykyve v sieti a pod...adapter KO. Este k tomu pridas jednu blbu seriu pasivnych poeciek 100Mbit co sa robili bez krutenych parov, to bol tiez problem, tiez sa to chodilo menit...