Dobrý den,
vybírám do svého domu (starý dům s tlustými zdmi) nějaký meshový systém a už jsem byl takřka rozhodnut pro Deco X55, avšak zviklal mě technik od CETINu, který mi silně doporučuje Archer AX23 (výkonný stroj, více portů, větší dosah, měli s ním samé dobré profi zkušenosti, sám má doma 3 kusy, také ve starém domě), potažmo Archer AX53, který je ještě výkonnější, avšak o něco dražší. Kloním se nyní spíše k Archer AX53. Deco X55 oproti němu nabízí snad jen jedinou výhodu, a sice kompaktní rozměry. To není žádná tragédie, holt ty anténky a nic moc vzhled jsou daň za lepší pokrytí.
Trochu mě trápí, že TP-LINK má celkem asi 4 druhy mesh systémů a samozřejmě je lepší postavit to jen na jednom z nich (jinak to asi ani nebude fungovat). Z toho, co o tom zjišťuju, mi vyplývá, že zařízení Deco jsou určeny primárně pro mesh, takže to možná bude více vyladěné, zatímco u Archerů je to spíše jen doplňková funkce (to jsou mé nepodložené domněnky). Máte někdo zkušenosti s EasyMesh či OneMesh? Rozdíl oproti Deco mesh?
Deco X55 - gigabit, 3 porty, Deco Mesh
Archer AX53 - gigabit, 4 porty, OneMesh a EasyMesh
CETIN optika 250/250, v síti je gigabitový WD NAS a všechna zařízení budou propojena kabelem
Jsem poučený laik a rád se dozvím názory odborníků :-)
Díky