když už jsme u toho, jak řešíte ty, co neuměji platit dobře. Jsou lidi co nenapíšou variabliní symbol podle faktury a to už jaksi dohledá pouze člověk. Takže beztak každej den sednete k PC, stahnete si novej výpis a projedete ho jestli zase někdo neudělal botu. Jak třeba přenášíte faktury do účetnictví? Je fajn že fakturace je v ispadminovy ale zpětně do účta to už nikdo nedostane takže zase musíte sednout a přepočítat daně který normálně účto dělá samo ale když tam nejsou ty faktury za net....
nesparovany platby resime rucne, kazdy den, moc jich nastesti neni. bud nekdo slozi penize v bance hotove a neuvede symbol, pak je to pruser ale na vypisu se da najit jmeno (do ispadmina se nepretahuje) nebo nekdo zaplati mensi, vetsi castku a nebo treba plati dopredu hodne, jeste nez je vystavena faktura a tak proste takovy veci delame ruco fuco.
a faktury zatim prepisujeme rucne do ucetnictvi, mame takovy atyp, planujeme prechod na money, tam to jde udelat pomoci exportu z isp a importu do money s3 automaticky celkem. uz jsem si to zkousel nanecisto. mi zatim tech faktur nemame moc, kolem 150ti mesicne, ale i tak uz je to opruz.
Jak děláš to když někdo zaplatí platbu navíc? Jakoby na jeden měsíc dopředu. Máme takových lidí celkem dost asi tak 40-50 a tudíž mě furt visí nezpárované výpisy protože ty lidi mají aktuální faktury zaplaceny. Když bych jim vytvořil ručně fakturu na další měsíc a platbu napároval tak se při další hromadný fakturaci, faktura an ten konkrétní měsíc prostě nevytvoří což je dobře. Potřeboval bych tu platbu navíc dostat jako přeplatek. Vím že to není účetně v pořádku ale jak :)