Zdravím,
nechci vypadat jako negramot co ani neumí číst, ale řešil jste už někdo dopady Zákona č. 424/2023 Sb. - Zákon o požadavcích na přístupnost některých výrobků a služeb?
. Zase je to transpozice nějaké sqělé směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 🤮
Na základě nějakých tiskových článků jsem se do něj zběžně podíval a mám dojem, že se nejspíš bude týkat všech tady okolo.... Ale ani po několikátém přečtení nemůžu přijít na to, jak mám chápat následující paragrafy (tučně zvýrazněno):
§ 2 Působnost zákona
(1) Tento zákon se vztahuje na následující výrobky:
...d) koncová zařízení s interaktivním výpočetním potenciálem určená pro spotřebitele k použití pro služby elektronických komunikací
(2) Tento zákon se vztahuje na tyto služby poskytované spotřebitelům:
a) služby elektronických komunikací
b) služby poskytující přístup k audiovizuálním mediálním službám
c) finanční služby
d) služby elektronického obchodování
….
Dodatečné požadavky na přístupnost některých služeb:
Následující služby musí splňovat tyto dodatečné požadavky:
1. služby elektronických komunikací včetně tísňových komunikací
1.1 vedle hlasové komunikace musí být poskytován text v reálném čase
1.2 je-li vedle hlasové komunikace poskytováno i video, musí být poskytována úplná konverzace
Co je sakra myšleno požadavkem "vedle hlasové komunikace musí být poskytován text v reálném čase..."?
A "pomůže" nám aplikace § 2, odst. 3, písmeno a), b), protože Zákon se nevztahuje na
a) služby poskytované poskytovatelem služby, který je mikropodnikem
b) služby elektronických komunikací, jde-li o přenosové služby využívané pro poskytování služeb komunikace mezi stroji ????