Na doplnění…
Tak jsem zkoušel přímo PPPoE z Windows 11 do Terminátoru a aby bylo možno nastavit VLAN ID: 848, tak se nejprve musí do Widlí doinstalovat Hyper-V (má ho pouze Win Pro)… Což může být dost komplikované pro lajka, v Linuxu je to prý jednodušší.
AI poradilo i postup, na první dobrou, takže to zabralo asi tak 5 min. s restartem windows…
Chtěl jsem vyzkoušet, že ten Terminátor co jsem si přinesl na klasickou linku funguje, protože ten krám z Číny vyfocený na předchozím obrázku zatím vlán vytočit neumí, Nebo to já neumím, i když tady s evropskou verzi mi to šlo na první pokus.
AI mi k tomu pouze řeklo, zjevně je že spousta diskusí který bych prohledával hodiny sám ručně, že prostě tohle zboží z Číny je loterie… Takže až se budu nudit, tak budu hledat evropský firmware, který prý the někde stáhnout zatím nejde… než OTA. Pak je tu ještě nějaký postup přes změnu NVRAM…
Jen abychom se pochopili, já jsem hledal nejlevnější železo s podporou nějakýho rozumnýho přenos vzduchem, což zatím tohle, za necelých 40 $ i s poštou, bezkonkurenčně je