to Midnight_man: Zdravím, to nevím, protože na mých JK je pouze rozhraní "485", což ovšem není 485, ale sériová linka v úrovni TTL 3V.
Koneckonců je to tak dobře, je to mnohem čitelnější na vývoj i odposlech a pokud má někdo náladu a výdrž na studování komunikačního protokolu od výrobce, který se vydání od vydání navíc podstatně liší, je konstrukce a hlavně opakovatelnost mnohem jednodušší a smrskne se na 1 krabičku a min. nastavování i pro laika.
Pokud má někdo více BMS a chce je ovládat z jednoho místa (mobilu), není problém, převodník má na výstupu RJ45 a IP adresu, nejlépe veřejnou. Ovládání je z mobilu na Androidu, v podstatě kopíruje design původního BT a není tedy závislé na těch cloudech, které nemám rád.
Zdá se mi to jako nejlepší a nejjednodušší řešení bez instalace dalších SW a složitých nastavování. Nastaví se v převodníku a v mobilu (PC) IP adresa a to je vše.
S modbusem jsem dělal komunikaci s obousměrným digitálním elektroměrem, když jsem řešil, jestli má FV přetoky do EGD nebo ne, také to nebyl problém, ale s MODBUSem se při vývoji člověk podstatně více zapotí.
mpcz, 26jun2025