Co sa tyka funkcnosti kamery na vzdialenost 200m po Cat5e FTP - toto vobec nieje problem, staci pouzit POE switch, ktory ma "long range" POE a fungujes. Ten switch robi viac veci - napajanie zacina na 56V aby sa vykompenzoval ubytok na konci, kedze ako minimum na konci musi byt 38V (802.3af) Data- rovnako tento switch riesi aj kompenzaciu vzdialenosti a to tak, ze link na kameru je zamerne zhodeny na 10Mb/s a asi to aj smazi vacsi signal do tych twisted parov. Vysledok je jasny - kamera ti bude fungovat aj na 300m bez problemu, resp cez jeden kabel mozes riesit aj 2ks kamier (kazda 2x par)
Za mna overene rokmi kombinacia kamier Hikvision a poe napajanie cez switche tplink alebo hikvision s potrebnou funkciou. Takychto kombinacii prevadzkujeme velke mnozstvo pre rozne obce, kde je kabel v lufte tahany po stlpoch, cize mame to na samonosnom FTP Cat5e solarix (nepoznam ineho vyrobcu samonosneho FTP...)
Najdlhsiu vzdialenosti, ktoru prevadzkujeme je dlzka jedneho balenia FTP tj. 305m.
Co sa tyka kopania, videl by som to na frezu tak ako ked sa robia zavlahy do travnika. Ak to nie je kameniste tak to pojde. Hlbka aka chces ked je to u teba, ale zo skusenosti by som riesil aspon 0,5m...nikdy nevies kedy tam zakopnes a pri hlbke 0,3 to mozes poskodit aj po 2 zakopnutiach rylom na jednom mieste...