Ved to je fuk, koho to je infrastruktura. Univerzalne riesenie domacej pripojky je za mna 12/8 mikrotrubicka ukoncena pri elektromerovom rozvadzaci na hranici pozemku a bodka. Chranicka je mechanicky ovela pevnejsia nez 7mm, dalej nie su problemy pri zafukovani, a ked tam cetin alebo kto pride s privodom na 7mm trubicke, da sa tam proste redukcia a za tym elektromerom je to vzdy dostupne. 7mm trubicky by som najradsej zakazal predavat....najvacsie zlo ake existuje...a 10/6 je zasa dost nepouzivany rozmer aspon v nasich koncinach. Este by som dodal zaujimavy fakt, pri ktorom je len otazka casu kedy sa bude riesit vo velkom aj u Vas. 12/8 MT je dobra aj kvoli tomu, ze sa da cez nu zatahovat aj zavesny drop, ktory ma cca 3,5mm...ten do 7/4 nedostanete...teda max tak 10m aj to rovna trasa a moc nadavok. Kedze aj cetin u vas riesi vystavbu vzduchom, tak vzdy sa moze stat situacia, kedy sa po stlpe pojde zakaznikovi do zeme a pojde to dropom a nie nejakym mikrokablom...
Toto sa stava aj u nas na SK...ked telekom pripaja so svojich stlpov a niekto to chce do zeme, tak cez 12/8 to zatiahnut ale cez mensiu nie a odmietnu taku instalaciu, lebo by to znamenalo nejake prepojovacie miesto, nejaky box kde sa to musi zvarit (drop vs mikrokabel)