Já jeden provozuji už asi 2 roky. Neprovozuju to v režimu koncových klientů (zákazníků), ale jede mi přes to několik kamer v multicastu. Zatím mám na jednom GPON portu pouze 10 zakončení v bridge režimu s VLANa. Onu jsou všechny TP-LINK XZ000-G3 - za mě cenovka kolem 500kč je úplně v pohodě na to co to dělá. Před tím jsem na téměř stejný rozsah provozoval UBNT - co se týče managementu bylo UBNT super.. jednoduché, nastavené během okamžiku. Bohužel to dojelo na jejich ONU, které se buď zasekávaly a nebo neuměli multicast a výrobce to neřešil.
Teď mám tento TP-Link a dá se říct, že od nastavení o něm nevím... za dva roky se mi neseknulo ani OLT ani ONU. Teda abych byl upřímný, tak jedenkrát se nějak špatně zapsala změna konfigurace do ONU. Po jeho dálkovém restartu se vše spravilo. Co se týče GUI, tak to je u TP-Linku na mě takové trochu těžkopádné. Je potřeba naklikat několik věcí, než se dosáhne požadovaného účinku a nastaveni ONU. Nicméně v cli by to mělo být jednodušší. Vzhledem k tomu, že já jsem klikač, tak dokud není úplně nejhůř, tak do cli nejdu. Jelikož do OLT moc často nechodím, tak zpočátku chvíli tápu, než najdu ty správné položky, které musím nastavit. Snad ti to trochu pomohlo.