darklogic To je otázka. Záleží asi na osobních zvyklostech a potřebách. Zrovna u mě, kde několik lidí v jednom spolku tímto způsobem (prozvonění/SMS) ovládají spínání motoru, mi přijde, že je to nejjednodušší verze.
Nemusím řešit ŽÁDNÝ CLOUDY, někomu instalovat aplikace, tvořit účty, sdílet atd. atd.
Ale pro domácí použití je asi situace možná trošku odlišná. Ale stejně časem asi zjistíš, že všechno do jedné aplikace nedáš a budeš něco jako HA řešit. A stejně asi budeš chtít, protože budeš chtít věci provázat s ostatníma atd.
A osobně nechci být závislý na cizích (čínských) cloudech, takže mi nějaký vlastní lokální řešení přijde daleko lepší (ať už GSM, ESPHome nebo Shelly)
Notabene většinou celkem snadlo integrovatelný do dalších věcí. Např třeba mi přijde, že tímto způsobem tu brátu/vrata jednoduše otvřu i z auta (nevím, jak to má Tesla, ale třeva v Superbu si můžu udělat nějaký oblíbený volby atd. Na 2 kliky mám hotovo a nemusím lovit telefon pro nějakou aplikaci).
Ale to jenom hledám nějakou jednoduchou cestu jak otevírat z auta bez servisního zásahu.
Já osobně bych to asi ještě doma řešil integrací do Jablotron 100 alarmu a vysílačem do auta, který se připojí na probliknutí světel...