Ja by som fixny net cez siet mobilkara riesil ako uplne poslednu moznost....nevies uplne ako to bude vytazene a ako sa to zmeni za par rokov ta vytazenost...casto sme riesili pripady, kedy to islo dobre prve 3 roky (fix lte) a potom zo islo rapidne horsie....akoze ano, to iste sa moze stat aj so starlinkom, tiez som bol dost skepticky, ze ako to bude chodit ale vysledok velmi prekvapil....inak to, ze tam mas strom nemusi byt uplne problem, zalezi aj tak aky je tam signal. Ak je signal dobry, je to na kratku vzdialenost tak to stale moze byt chodive....ak tam mas signal tak -75 a horsie to je take riesenie, ze mozes byt rad, ze to ide par mbit aspon, o odozve a nejakej stratovosti uz nemoze byt ani rec.
Posledny speedtest zo starlinku z rodiny asi takto...a co som pozeral historiu tych speedtestov tak najviac to slo 512 Mbit a najmenej, 410 Mbit...upload najnizsi 30Mbit, najvyssi 55Mbit. Pri porovnani s fixnym LTE ktore je tiez moznost zrovnat, sa LTE ani nechyta na taketo vysledky....hlavne odozva toho LTE dost premenliva a rychlost max 210Mbit / 30Mbit aj to ked to nebolo moc vytazene....takze je otazne ake vysledky by boli u vas na CZ mobilnych sietach....