Zdravim vsetkych, nevie niekto poradit s problemom presmerovania adress listu po urcitom case na dalsi adress list? Jedna sa mi o priklad, ze mam vytvoreny list napr. "neplatici" a chcel by som aby sa mi po tyzdni presmerovali na "blokovany". Mozno to tu aj niekde je rozobrate, ale nenasiel som to. Som tu novy, tak prosim o zhovievavost. Dakujem

o 7 dní později

Takovy script jsem nevidel, ale asi by to slo napsat. Chtelo by to asi vice popsat, zda se to ma delat "vzydy v nedeli vecer" nebo "přesně" po 7 dnech, co je IP v adress listu. Pakliže chceš něco takového napsat "na zakázku", ozvy se na PM.

o 4 měsíce později

Nějak takto:

/ip firewall address-list set [find list=list1] list=list2

a je to.

Teď už si jen rozmysli jak to chceš spouštět.

Nějak takto:

/ip firewall address-list set [find list=list1] list=list2

a je to.

Teď už si jen rozmysli jak to chceš spouštět.

no tak to asi neni to co tazatel pozadoval, tohle ti proste pri spusteni udela jen kopii do jineho listu, a to vseho. tazatel to zrejme myslel tak, ze by chtel do toho druheho address listu kopirovat jen to co je v prvnim 7 dni a dele. a aby se to provadelo ta kontrola trebas kazdy den.

no tak to asi neni to co tazatel pozadoval, tohle ti proste pri spusteni udela jen kopii do jineho listu, a to vseho. tazatel to zrejme myslel tak, ze by chtel do toho druheho address listu kopirovat jen to co je v prvnim 7 dni a dele. a aby se to provadelo ta kontrola trebas kazdy den.

Tak na to se dá krásně využít timeout Address-listu v kombinaci s megajednoduchým skriptem. Jen se musí přidávat ip do listu pomocí pravidla ve FW a ne ručně, či skriptem.

Podobně to používáme na free internet.

📡 Telekomunikace.cz