crazyape vdr ano resil tak pred 2 lety, od upgradu na vyssi verze MK + biosu uz tento problem nepozoruji. 5009 mam tak 20ks venku POEckovych.
vdr U nás bohužel změna verzí nepomáhá. Někde se po nějaké době vždy nějaký port zasekne a pak pomůže jen restart RB5009.
coitus vdr A upgradoval si aj routerboot alebo len packages. Prave routerboot casto opravuje problem portov. /system routerboard upgrade https://help.mikrotik.com/docs/spaces/ROS/pages/40992878/RouterBOARD#RouterBOARD-UpgradingRouterBOOT
dagus vdr jo přesně tohle se stává. Dělá nám to speciálně jen eth1. Problém nakonec kolega naposledy vyřešil static arp záznamem. Do té doby to prostě nejelo. Každopádně s e1 jsem se na tomto zařízení rozloučil.
Kolobok Je to postaveny na 88E6393. 5099 je zatím jediný HW postavený na tomhle Marvellu. Zatím obcházet obloukem. Má to slušný potenciál, ale stejná písnička jako u CRS354v1. V posledním stablu tam udělali pár fixů.. Snad to daj do kupy..
losexitos Kolobok Mimochodem, tenhle marwell je uplný shit v jejich porfoliu. Zapomeňte, že ten SFP+ port bude někdy plnohodnotně brzdit do gigabitu jako switch. Má to 128k buffer :-D Na routování, kdy buffery dodá routeros, dobrý 🙂
dacesilian Moje verze zase nenabehne po restartu, když je napájena z PoE i z adaptéru. Víc jsem to nezkoumal, jaká kombinace je přesně špatná, ale štve mě to.