PS: Průvěsy mezi barákama má u nás povolené jen jeden velký ISP a když jsme se ptali na podmínky, město se nás vůbec na nic neptalo a automaticky řeklo NE. Že by úplatky a monopol??? :( Těžko říct, jen dedukovat.
Sam si odporujes. Vem si 5 bytovek vedle sebe. Ty je budes muset propojit pomoci anten a to znamena:
vyssi tve naklady
horsi spolehlivost
nizsi propustnost
No a oni natahnou kabel a maj to levnejsi, rychlejsi, stabilnejsi, ...
Tak a ted co na to zakaznik ...
No, asi ještě spím, ale v čem si odporuju???? To co jsi mi napsal, je jasné, ale co mám dělat, když mi to město nechce povolit??? Pokud je to v rámci jednoho paneláku o více vchodech, tak je to jasné, ale třeba je mezi nimi chodník a už jsem v pr... a musím použít antény. Jiné východisko hold nemám. :(
Jedno ti to nebude v momente, kdy ISP ma propojeni pomoci WiFi a o.s. si provesi kabely mezi bytovkama a privod udelaj treba laserem (pro 50 lidi +-). Kdo pak bude mit rychlejsi levnejsi a kvalitnejsi net? Pak uz ti nebude jedno komu platis ... A o tom to bohuzel je. Dalsi vec si muzes pekne precist na IPV. PF dela akce, jako jsou: "pečení prasete, bowling, lyžování". No oni to plati z ceho asi? Kdyz jako nevydelecna organizace vse vrazi zpet do site (potamzko HW a konektivity) jak tvrdi. ISP to da ze sve kapsy ... A lidi za timhle jdou ...