brazdal @basty "
jj, nedocvaklej konektor je ta lepší varianta. Na ránem se mi spouští skript, který mi kontroluje ze všech OLT Huawei signály a porovnává. Pokud najde změnu, vyskočí mi to ráno v dashboardu, tak zavolám zákazníkovi, jestli náhodou včera něco nedělal a nejčastější odpověď je "My včera stěhovali ... jinam" Tak jim řeknu, ať zkontrolují docvaknutí konektoru a jestli někde kabel moc nelámou a druhý den ráno mě už jen vítá v dahboardu zpráva, že je vyřešeno. Horší je uvítání "The distribute fiber is broken or the OLT cannot ....." Ale to většinou zavolají dřív než já "My tu měli zedníká a on nám to přeseknul".
Basty - je to můj bastl s pomocí AI. Kromě vyčítání signálů a důvodů výpadku jsem si udělal i webovou diagnostiku, kdy, než se mi představí (protože se mi v dashboardu zobrazuje kdo volá), tak mám odkliknutej odkaz, který pustí diagnostiku. Koukne jestli je offline nebo online, když offline, tak jestli jsou offline všichni za splitterem včetně signálů. Když online, tak porovná délku pppoe spojení s posledním výpadkem, když má převodník tak jestli port linkuje na správné rychlsoti. Jestli zařízení za ním má vytočené spojení ....