pelirob Hele ho potvoru, už jel přes digitální ústřednu s nulou.. Muselo to tedy být před rokem 2002, ale po roce 1996 🙂 Nevýhoda 1 Kč za minutu.
No já začínal na BBS Liane, číslo si nepamatuju, ale bylo 6 místný a začínalo 223. Podle toho v tý době bylo ještě možné poznat kde v Praze je protějšek umístněný. Doma rovněž analogová linka a výhoda. 1Kč za vytočení.. teda pokud to při spojování 3x nespadlo 🙂) Modem Best pěkně 2400 Baud rok cca 1992, mohl se modulovat až do 9600Kbit + zmodem s kompresí.
Pak jsem se dočetl, že Cesnet bude poskytovat možnost připojit se do internetu školám, tak jsem hned druhej den zařizoval přes ředitele gymplu a učitelku informatiky tlačenku a po cca 14 dnech jsem skutečně běžel pro přístupové údaje na Rektorat ČVUT k mýmu jmenovci do Zikovky. 16. letý sopel.. Dokonce jsem gympl zlomil, aby koupil modem od US Robotics, který uměl neuvěřitelných 38,400Kbit a modem jsem samozřejmě testoval doma celý prázdniny 🙂 Jako dnes si pamatuju konfiguraci prohlížeče od Netscape abych se mohl podívat na stránky WH a do třeťáku už jsem šel jako mazák, který browsil na internetu. Ano nikdo nevěděl co to je, včetně naší učitelky informatiky.