switch ma malou spotrebu a ma v sobe stabilizator takze vetsinou neni problem pustim do injektoru trochu vic treba 15V, pokud je ten switch kousavej zahod ho nebo mu dej UPS.
Ono tak ani nejde o ten switch.. ten je vporadku a nekouše se. Kupujeme obyč. switche od REPOTEC a nemuzu si je vynachválit. Z cca 80 kusu se seknul snad jenom jeden. Jde o to, že se sekne to POE... z nějakého důvodu se po kratkodobem vypadku elektriny rozbliká a po připojení switche je ta frekvence blikání akorát zvětší. Nepomáhá ani vypnutí na 15 minut.
Nevíte někdo, jaký úbytek napětí je na např. 10m kvalitního UTP ? Podle toho bych si mohl vypočíst úbytek na větší vzdálenost. Na netu jsou nějaké vzorečky, ale bohužel nevím jaký je procentuální úbytek napětí... takže se nedopočítám. Jde mi o přibližnou hodnotu.
Jinak doteď jsem na vzdálenosti od 15m do 30m dával 12V trafo z ovislinku 1120 na switch 9V, ale nebyl jsem si úplně jistý tím, zda ho tím nespálím, ale jak vidím, tak můžu být vklidu.
Tak 493 by byla takova trosku draha nahrada za hloupej switch. Ja bohuzel nejsem elektrotechnik a takoveto upravy jsou mi velmi vzdalene. Obdivuji ty, co se v tom tak vyznaji... ja bohuzel ne a ani nato nemam cas se to ucit, takze radeji sahnu po hotovem reseni.