Takže jsem se rozhodl pro http://www.itage.cz/p18312-cisco-24x10- ... -srw224g4/ kam si připojim až 4 externí media konvertory podle sebe a na nějaký předražený SFPčka jim kašlu.
4 externí mediakonvertory? Co je to za krávovinu. Neviděl jsem mediakonvertor za rozumný peníze, aby měl mng. Navíc 4x další trafo. Netuším na čem ušetříš a nevidím jedinou výhodu.
to kravina neni, koukni jestli najdeš nějakej rozumnej switch s 4xSFP s rozumnou cenou + do toho rozumně cenově moduly jak už na optiku nebo ethernet. Media konvertor nemusí mít management nebo ty jsi nějakej viděl? Media konvertor je jenom převodník mezi elektrikou a optikou stejně jako tu mrchu co strčíš do SFP.
Jasně, máš další trafa ale to mi vůbec nevadí protože si můžeš udělat jedno napájení pro všechny konvertory.
Dávat za switch s dvěmi SFP moduly 15kkč je prostě moc, to se mi nevyplatí ani dělat. Takhle to mám sfouknutý do 7kkč s tim že tam je 24x ethernet a 2x optika a ještě jsou na víc 2x Gbit ethernet. Pro mě je tohle elegantní řešení který bude fungovat stejně dobře.
Neříkám, že to není funkční řešení, ale co když ti lehne mezi převodníkama optika? Jak zjistíš kde je problém, aniž bys tam jel? Pokud budeš mít 2 switche proti sobě, tak vidíš jestli je na sfp link, takhle vidíš macximálně link na utp a nevíš na který straně je to mrtvý. Takže pojedeš na jednu stranu, zjistíš že tam je to asi v pořádku a pojedeš na druhou stranu. To mě přijde docela nesystémový.