Ahoj
Potreboval bych pripojit ADSL linku primo do MK. mate nekdo nejaky typ na vhodne zarizeni . lze pripojit kabel od ADSL primo do MK? ( umi se MK chovat jako ADSL router )
Moc diky za pomoc
Ahoj
Potreboval bych pripojit ADSL linku primo do MK. mate nekdo nejaky typ na vhodne zarizeni . lze pripojit kabel od ADSL primo do MK? ( umi se MK chovat jako ADSL router )
Moc diky za pomoc
Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu ohledně
Mikrotiku - modulu http://www.vltava2000.cz/RouterOS/goods ... sID=M1-464
( snad jsem ve správném DF ??
Dotaz směřuje k nenačítání stránek ( např. http://www.volny.cz http://www.msn.cz
Před MK máme modem ADSl Thomson v modu BRIDGE. Když modem zapojíme napřímo do PC, tak přepnu mod modemu, abych mohl ADSL vytočit a stránky jdou
načítat naprosto v pohodě.
Když jej ovšem přepnu do modu " Bridge " a opět za něj přiřadím MK, tak
všem na síti tyto a další stránky načítat nejdou
v MK v DNS máme zadáno : 194.228.2.1
194.228.41.113
Předem díky za radu ...... pomohlo by to všem uživatelům naší sítě ..Pavel
Pouzij adsl router, ktory ma vystup na ethernet ...AhojPotreboval bych pripojit ADSL linku primo do MK. mate nekdo nejaky typ na vhodne zarizeni . lze pripojit kabel od ADSL primo do MK? ( umi se MK chovat jako ADSL router )
Moc diky za pomoc
AhojPotreboval bych pripojit ADSL linku primo do MK. mate nekdo nejaky typ na vhodne zarizeni . lze pripojit kabel od ADSL primo do MK? ( umi se MK chovat jako ADSL router )
Moc diky za pomoc
MK se jako ADSL router chovat umi. Jenze podporuje pouze PPPoE / LCC coz na novych telefonnich linkach je. Ale na linkach zrizenych do dubna 2005 je PPPoA / VCMUX a tam MK pouzit nelze. Takze bych se priklanel ke zde napsanemu nazoru pouzit jaky koliv adsl router.
Nemožnost otevírání webových stránek v malé síti WIFI
Chtěl bych zmínit jakým způsobem jsme vyřešili nemožnost otevírání webových stránek. Máme malou bezdrátovou sí s počtem několika desítek uživatelů a internet je implementován z ADSL. Začátkem února začali mít téměř všichni uživatelé v naší síti problém s načítáním drtivé většiny webových stránek. Internet do sítě přijímáme MODEMEM ADSL Thomson (LAN), dále jde do Routeru Mikrotik. Mikrotik dle IP adres rozděluje NET, s možností nastavní rychlosti připojení, jednotlivým domácnostem. Problém jsme vyřešili poněkud kostrbatým způsobem viz naše aktuality z 11.3.2006 : http://www.lounovicepodblanikem.cz/wifi-aktual.php
Prográmek nám změnil pakety MTU z 1500 na 1492 a velikost RWIN ze 17520 na 20888 ( vše v bytech ) Chtěl bych se zeptat odborníků : co si o tom myslíte prosím ??
Jinak od té doby jde internet všem OK. Stránky se načítají dobře a rychle. Jediný problém je s uživateli, kteří mají WIN 98. Tam se bohužel s tímto problémem stále trápí. Kdybyste měl někdo lék na WIN 98 – předem díky za radu.
Omlouvám se za odmlčení, ale nejen, že jsem tuto stránku nemohl otevřít, ale bylodost starostí nejen s rozchozením sítě.-(
jediny lek na win98 je nepouzivat win98. Z mnoha duvodu: bezpecnost a nestabilita jsou ty nejzavaznejsi
jediny lek na win98 je nepouzivat win98. Z mnoha duvodu: bezpecnost a nestabilita jsou ty nejzavaznejsi
To souhlasím, ale ti uživatelé mají takové dědečky PC, že WINXP by je poslal do hrobu :-)
AhojPotreboval bych pripojit ADSL linku primo do MK. mate nekdo nejaky typ na vhodne zarizeni . lze pripojit kabel od ADSL primo do MK? ( umi se MK chovat jako ADSL router )
Moc diky za pomoc
MK se jako ADSL router chovat umi. Jenze podporuje pouze PPPoE / LCC coz na novych telefonnich linkach je. Ale na linkach zrizenych do dubna 2005 je PPPoA / VCMUX a tam MK pouzit nelze. Takze bych se priklanel ke zde napsanemu nazoru pouzit jaky koliv adsl router.
Cawte.
mame jeden pripoj cez aDSL a chcel by som vyhodit aDSL router lebo stale mrzne a napojit to priamo na RB532 s MK. Tu citam ze je to mozne ak je na linke PPPoE. Skusal som to spojazdnit ale zatial sa mi to nedari. Vedel by mi niekto pomoct s nastavenim? Teda az je to vobec mozne...
na PPPoE a s MK ktery vytaci spojeni a modem je v bridgi normalne nacitani vsech stranek funguje.
na PPPoE a s MK ktery vytaci spojeni a modem je v bridgi normalne nacitani vsech stranek funguje.
No ja som myslel MK napriamo bez adsl Routera alebo modemu. Skratka pichnut RJ11 (tel. kabel do RB532). Podla toho prispevku od rv-soft som to pochpil, ze by to takto mohlo ist.
No ja som myslel MK napriamo bez adsl Routera alebo modemu. Skratka pichnut RJ11 (tel. kabel do RB532). Podla toho prispevku od rv-soft som to pochpil, ze by to takto mohlo ist.neee tak to nejde, musite mit modem, ten date do bridge a na MK vytacite spojeni. Nebo to proste routovat na modemu a pak to jeste ridit MK, ale to je velice neekonomicke.
vedel by mi neiekto poradit nastavenie PPPoE? vobec nemôzem stoho vist, je to zlozite premna...
vedel by mi neiekto poradit nastavenie PPPoE? vobec nemôzem stoho vist, je to zlozite premna...
Pokud ti de o konfiguraci ADSL modem > PPPoE > Mikrotik tak to bych možná věděl. Sám teï nově používám DSL-362T (bridge mode) + RB150 (2.9.40). Jediná podmínka je mít ADSL připojení přes PPPoE.
Pokud ti de o konfiguraci ADSL modem > PPPoE > Mikrotik tak to bych možná věděl. Sám teï nově používám DSL-362T (bridge mode) + RB150 (2.9.40). Jediná podmínka je mít ADSL připojení přes PPPoE.
No ja sa to pokusam rozbehat s D-Com V3 + MikroTIK, ale zatial sa mi nedari. DCOM dam do rezimu Bridge a na MT v PPP dam PPPoE klient. Dalej to nastavim v pppoe1:
v zaloske General:
Nane: pppoe-out1
Type out
Max MTU: 1480
Max MRU: 1480
Interface: ether1
v zaloske Dial Out:
servive:
AC Name:
User: uzivatel@isp
Password: heslo
Profile: default
Dial on Demand nieje zafajknute
Add Default Route je zafajknute
Use Peer DNS je zafajknute
Allow
pap + mschap1 + chap +mschap2 je zafajnkute.
neviem... este nieco tam treba nastavit? lebo stale vypisuje dialing..... a nasledne disconect.
No ja sa to pokusam rozbehat s D-Com V3 + MikroTIK, ale zatial sa mi nedari. DCOM dam do rezimu Bridge a na MT v PPP dam PPPoE klient. Dalej to nastavim v pppoe1:
v zaloske General:
Nane: pppoe-out1
Type out
Max MTU: 1480
Max MRU: 1480
Interface: ether1
v zaloske Dial Out:
servive:
AC Name:
User: uzivatel@isp
Password: heslo
Profile: default
Dial on Demand nieje zafajknute
Add Default Route je zafajknute
Use Peer DNS je zafajknute
Allow
pap + mschap1 + chap +mschap2 je zafajnkute.
neviem... este nieco tam treba nastavit? lebo stale vypisuje dialing..... a nasledne disconect.
Já bych ti poradil následující. Zkus napřed ten Dcom V3 rozbehat v "normálním" režimu (nevím co je u něj normální režim - NAT, atd.) s PC. Pokud ti to funguje, zkus ho prepnout do bridge a PPPoE klientem, napr. z XP zkus vytacet primo PPPoE. Pokud se ti to konektne, nech to nějakou delší dobu jestli je to stabilní a nepadá to. No a pokud to na tohoto klienta funguje, nevidim duvod proc by s tim nemel fungovat mikrotik podle toho tvyho nastaveni. Ja to mam stejne. Ještě si zkontroluj jestli na ether1 nemáš přiřazenu nějakou IP nebo spustenyho DHCP klienta. Jinak mam spatnou zkusenost s Draytek Vigor 2600plus, ktery je jinak velice kvalitní a nedám na něj dopustit, se mi pokusu o bridge, pres funkci pass through from LAN, podarilo vytacet PPPoe připojení, ale bylo to nestabilni a cca po 40sec to vytuhávalo a pomáhal jen reconnect.
No, já to mám nastavené uplně stejně, Ve statusu mi to napíše conected, přihodí si to dynamické routy, bránu i DNS, pingat na http://www.seznam.cz jde, icq jde, ale web ne. Nevíte kde je problém???? Když ho nastavím normálně, tak jede, ale v bridge modu jede vše, jen ne web. IE napíše, byl nalezen webový server ... Jsem z toho kokot.
Muze byt mezi MT a ADSL modemem v bridge modu switch ?
Nebo musi byt zapojen naprimo ? / Aby fungovalo PPPoE/
Diky Kamil
novajz: ma na iface adsl zatrzene Use peer DNS?
Kamil: switch tam byt muze.
jo, mám zatržené Use peer DNS. Přidělí si to DNS samo. Ale když jsem zkoušel pingat na bránu, kterou si to dnamicky napsalo samo, tak pingy šly, ale pingat na tu dynamicky přidělenou DNS ne. Tak jsem zapl v IP -> firewall --> NAT v maškarádě protocol 6(tcp). Potom se to rozjelo a pak to zase spadlo a bylo to to samé. Modem je edimax AR-7064g. Neměl jsem čas to vyzkoušet napřímo s PC v bridge modu s nejakym PPoE klientem. Ustředna s éčkem tam je.
Nemožnost otevírání webových stránek v malé síti WIFIChtěl bych zmínit jakým způsobem jsme vyřešili nemožnost otevírání webových stránek. Máme malou bezdrátovou sí s počtem několika desítek uživatelů a internet je implementován z ADSL. Začátkem února začali mít téměř všichni uživatelé v naší síti problém s načítáním drtivé většiny webových stránek. Internet do sítě přijímáme MODEMEM ADSL Thomson (LAN), dále jde do Routeru Mikrotik. Mikrotik dle IP adres rozděluje NET, s možností nastavní rychlosti připojení, jednotlivým domácnostem. Problém jsme vyřešili poněkud kostrbatým způsobem viz naše aktuality z 11.3.2006 : http://www.lounovicepodblanikem.cz/wifi-aktual.php
Prográmek nám změnil pakety MTU z 1500 na 1492 a velikost RWIN ze 17520 na 20888 ( vše v bytech ) Chtěl bych se zeptat odborníků : co si o tom myslíte prosím ??
Jinak od té doby jde internet všem OK. Stránky se načítají dobře a rychle. Jediný problém je s uživateli, kteří mají WIN 98. Tam se bohužel s tímto problémem stále trápí. Kdybyste měl někdo lék na WIN 98 – předem díky za radu.
Omlouvám se za odmlčení, ale nejen, že jsem tuto stránku nemohl otevřít, ale bylodost starostí nejen s rozchozením sítě.-(
Jakmile jsme nasadili modem D-Link v bridge režimu + Mikrotik s PPoE tak uživatelům nejdou některé WWW zobrazit. konkrétně http://www.livesport.cz Prosím kdo už problém s načítáním WWW vyřešil a mi dá echo. instalace prográmku podle návodu předch. pisatele se mi zdá nesystémový. Mlže to být tím že pingneme z routeru pouze paketama 1492?
📡 Telekomunikace.cz