vedel by mi neiekto poradit nastavenie PPPoE? vobec nemôzem stoho vist, je to zlozite premna...
Pokud ti de o konfiguraci ADSL modem > PPPoE > Mikrotik tak to bych možná věděl. Sám teï nově používám DSL-362T (bridge mode) + RB150 (2.9.40). Jediná podmínka je mít ADSL připojení přes PPPoE.
No ja sa to pokusam rozbehat s D-Com V3 + MikroTIK, ale zatial sa mi nedari. DCOM dam do rezimu Bridge a na MT v PPP dam PPPoE klient. Dalej to nastavim v pppoe1:
v zaloske General:
Nane: pppoe-out1
Type out
Max MTU: 1480
Max MRU: 1480
Interface: ether1
v zaloske Dial Out:
servive:
AC Name:
User: uzivatel@isp
Password: heslo
Profile: default
Dial on Demand nieje zafajknute
Add Default Route je zafajknute
Use Peer DNS je zafajknute
Allow
pap + mschap1 + chap +mschap2 je zafajnkute.
neviem... este nieco tam treba nastavit? lebo stale vypisuje dialing..... a nasledne disconect.
Já bych ti poradil následující. Zkus napřed ten Dcom V3 rozbehat v "normálním" režimu (nevím co je u něj normální režim - NAT, atd.) s PC. Pokud ti to funguje, zkus ho prepnout do bridge a PPPoE klientem, napr. z XP zkus vytacet primo PPPoE. Pokud se ti to konektne, nech to nějakou delší dobu jestli je to stabilní a nepadá to. No a pokud to na tohoto klienta funguje, nevidim duvod proc by s tim nemel fungovat mikrotik podle toho tvyho nastaveni. Ja to mam stejne. Ještě si zkontroluj jestli na ether1 nemáš přiřazenu nějakou IP nebo spustenyho DHCP klienta. Jinak mam spatnou zkusenost s Draytek Vigor 2600plus, ktery je jinak velice kvalitní a nedám na něj dopustit, se mi pokusu o bridge, pres funkci pass through from LAN, podarilo vytacet PPPoe připojení, ale bylo to nestabilni a cca po 40sec to vytuhávalo a pomáhal jen reconnect.