pcwifi problem je ze TM velmi ale velmi silne protlacuje pokud mozno svoje modemy, Terminatora jen tak nedaj, paznehti

Když jim na to přistoupíš... BTW, není zde jenom TM.

nosek_tomas2004 Jako když koupíš z bazaru terminátor a připojíš ho místo VDSL modemu, tak se normálně rozjede a není potřeba na ústředně něco měnit?
Já měl za to, že když se dává terminátor, tak je potřeba něco měnit na ústředně. Chápu bonding, to je potřeba přidat další 2 páry, na 2 párech to tedy funguje samo od sebe?

No ja se obavam ze jak nema Cetin v zaznamu ze na te ci one pripojce neni Terminator tak asi bonding eee... jedine tvrzeni ze mam "vlastni" a doufat ze nebude patrat po puvodu. Ale na single lince nevidim pul duvodu proc by to melo nejet. Taky 1 znamej uvazuje o koupi vyslovene noveho, cena uz spadla na unosnou mez...

sacnok Ano...Normálně jsem vždy koupil terminátora z bazaru, hodil ho na VDSL linku, nabootoval, po chvilce chytil link a z připojeného MK za ním se chytl PPPoE tunel.

Jenom první připojení takovéhoto terminátora trvá mírně dleší chvíli, v řádu minut, než se to spojí (ono se to údajně nějak registruje), ale pak už běhá vše jak má.

Bonding linku nikde nemám, ale tam bude určitě potřeba, aby CETIN "pikolík" připojil i další 2 páry v DSLAMu, takže bez zásahu se to neobejde. Navíc tuším když už budeš zařizovat Bonding, tak toho terminátora dostaneš i zmetků typu TM,O2 atd...Myslím, že to je jejich povinnost u bondingu

pcwifi Taky 1 znamej uvazuje o koupi vyslovene noveho, cena uz spadla na unosnou mez...

Osobně, pokud zde není nějaká extra speciální motivace, bych klidně šel do bazarového Terminátora, než origo Zyxel. Já ho sehnal kolikrát i za čtvrtinovou cenu...A službu to udělá stejnou.

Ne-li možná lepší, protože se tvrdilo, že ten Cetin FW v tom je nějak "speciálně odladěný" pro jejich DSLAMy. Co na tom je ale pravdy, je otázka druhá.

Zatím ani na jednom místě s bazarovým terminátorem nepozoruji nic jiného, než rapidní zlepšení původní situace a pokles problémů o 100%

pcwifi jedine tvrzeni ze mam "vlastni" a doufat ze nebude patrat po puvodu.

Tohle je (bavíme-li se o single lince, ne o bondingu) vždy ale záležitost operátora/isp, nikoli Cetinu, pokud se nemýlím.

Vždycky je ale potřeba odbýt operátora s tím, že už mám všechno svoje a vím, co dělám. Protože furt opakují, jak prostě musíš mít zrovna tenhle jejich modem za 2500,-, jinak ti to prostě nemůže fungovat. Po tom, co jsem vždycky po 3tí zopakoval, že všechno už mám, tak dala pokoj a vše šlo hladce...

Pak přijede Cetin technik, nainstaluje telefonní zásuvku, proměří a tím to pro něho končí. Když máš "oficiálně" terminátora, tak ho doveze ten technik. Jinak mi vždy "jiný" model přišel od ISP poštou před datem návštěvy technika.

Teoreticky ti přece nikdo nebrání koupit si svůj modem někde. A že to je zrovna bazarovej terminátor, tomu do toho de-facto nikomu nic není. Větší problém bych řekl má ten, kdo ho prodal, protože porušil smlouvu/podmínky cetinu (prodal něco, co není jeho).

Nikdy se nikdo nepátral po tom, odkud ho mám...

sacnok Jako když koupíš z bazaru terminátor a připojíš ho místo VDSL modemu, tak se normálně rozjede a není potřeba na ústředně něco měnit?

Přesně tak, je to plug and play. Jen první inicializace trvá déle. Samozřejmě pokud bonding nemáš zřízený, pojede to jen po jednom páru. Pokud bonding lze, nech si ho zřídit a dostaneš Terminátor automaticky.

nosek_tomas2004 Větší problém bych řekl má ten, kdo ho prodal, protože porušil smlouvu/podmínky cetinu (prodal něco, co není jeho).

To není tak úplně pravda, pokud ho CETIN nechce zpět, automaticky se stává majetkem uživatele (klidně ho může vyhodit do elektroodpadu nebo i prodat). Nikde není zakotvená povinnost ho pro CETIN u sebe skladovat, když už s nimi žádnou smlouvu nemáš. A jakékoli popisy co na to začal CETIN v pozdějších sériích dávat na tom nic nemění.
        Takže IMHO to žádný problém ani černota není.

tak ja sem Cetinu podepsal pri zrizeni bondingu i prevzeti Terminatora 🙄 takze nevim jak se to dela ted... ale ok, na single linku coz jsou snad jen 2 pripady z 30ti by asi slo kupit nejaky bazarovy, jinak je to samy Bonding.

pcwifi tak ja sem Cetinu podepsal pri zrizeni bondingu i prevzeti Terminatora 🙄 takze nevim jak se to dela ted...

Furt stejně, když ale službu zrušíš (alespoň v mých případech to bylo vždy po letech), tak ho nikdo zpátky nechce.

Já jsem u TM a mám jejich modem (protože jsem chtěl zálohu jejich USB klíč pro LTE), pronájem 50 kč to dnes nejsou žádné peníze.....

Na modemu přepnut do bridge a pppoe vytáčí mikrotik, USB zapojen do mikrotiku a přepínání na LTE provádí zase mikrotik.

A k tomu pronájmu už mi odešel napájecí zdroj od toho modemu, výměna zdroje na prodejně bez problémů, jinak nemám žádné problémy s tím modemem.... VMG3312-T20A jinak jsem tam měl svůj TP-Link TD-W9960 s tím taky nebyly problémy a ještě před tím ten bílý co kdysy dávaly který nic neuměl, ale v bridge chodil bez problémů, nedávno jsem je vyhodil do elektroodpadu.

Podle mě pokud je modem v bridge režimu a funguje pouze jako převodník na VDSL linku tak to maká OK, ale jak to má dělat router tak už jim podle mě dochází dech či je zprasený FW a chybuje, obzvláště jak je upravovaný pro naše podmínky a je tam SW pro O2!

o 5 dní později

sacnok Děkuji za info, zkusím to takhle, jde mi spíš jen vzdálený přístup do Mikrotiku a nechci platit za jejich pevnou ip.

📡 Telekomunikace.cz