Se spolehlivostí bych to neřešil, starej server nám tu běžel 4 roky bez problému, je to o tom co koupíš a nemusí to bejt zrovna supermicro. Je to o tom, zjistit si jak konkrétní chipset pracuje, co je s čim spojený, chladit server, kvalitní zdroj.
Máš pravdu, mám jednoho della P3/733 a jede taky uplně v pohodě a co si pamatuju, tak se nesekl, ale na druhou stranu, dělal jsem ve velkých IT firmách, a nikde se na server na který potřebuješ spoleh, nedávali desky za 2000kč, admini přesně vědí proč. Pokud by na tom byli Supermicro desky se stabilitou a výkonem stejně jako nějaké obyč šumítka, asi už by dávno žádný výrobce Supermicro neexistoval, nemyslíš? :)
Každej někdy začínal a ví, že prachy na HW nejsou při lince 20Mbit takže si nemůže dovolit kupovat server a to podotíkám jenom desku za 9k když za tu cenu má srovnatelnej počítač uplně celej.
Jestli sis všiml, psal jsem že Supermicro desku (tehdy tuším za 7500kč) jsem si kupoval když jsem měl 10Mbit linku a peníze jsem měl. Záleží na tom, jestli si řekneš, ano, prdím na to, koupím šumítko na hlavní router, přece nebudu kupovat drahou desku když to s levnou nějak pojede, prostě si ty prachy nechám a radši si udělám upgrade svého komplu.
Stejné je to v podstatě se vším, nemá cenu přesvědčovat člověka například kvalitách antén WAX, když je viděl maximálně tak někde z rychlíku a sám používá šmejdovní paraboly s odstupem polarozací téměř 0, proč investovat do tak drahých antén, když se dají koupit i za méně než poloviční cenu?
Všechno je věc názoru, nemyslím že Tě přesvědčím, ani se o to nesnažím, prostě máš svou ideu a já taky. Na druhou stranu, pokud takhle uvažuje i moje konkurence, v podstatě jsem rád...