kazmik: aktualne cakam na objednane merane kable, ovsem kedze ten spoj robi vsemozne kulehy a nedaleko som objavil nejake prirastky v podobe motorola canopy asi zacinam tusit odkial vietor fuka... kable si robim vsetky sam, nikdy som ich sice nemeral, podarilo sa mi ich za svoju historiu par pokazit ale zasa ked som spravil jeden a bol problem tak pri vymene kabelaze som zbadal nejaku zmenu... lenze tu je to konstantne rovnake.. na figu... pravdou je ze rf 400 nehovori nic o pouzitej kabelazi ale myslim ze by malo hovorit to, ze na inom cca 4km spoji mi ta sama kabelaz ide uplne ukazkovo. anteny som menit skusal, karty tiez, kable tiez (povodne som mal nejake zbytky rf240tky (belden) takze som pouzil tie, kedze bol ale problem s poklesom signalu mal som podozrenie ze tecie do niektoreho z konektorov a tak som kable rovno vymenil za uplne ine.. (konektory zavulkanizovane su) do konektorov samozrejme netieklo a problem s obcasnym poklesom signalu mi stale ostal... aktualne su vymenene obe anteny, oba kable, obe karty a jeden pigtail.. druhy vymenim teraz pri najblizsom pokuse no popri tom ako cakam na dalsie veci ktore sa na tom sajte maju ist robit hodil som otazku aj sem s tym ze viac hlav viac rozumu :) co sa kablu tyka viem ze nieje kabel ako kabel ale zaroven som presvedcenia ze vacsina kablov by mala byt +/- rovnaka alebo velmi podobna... ked uz pre nic tak pre to ze pokial je ten kabel raz certifikovany do 6ghz tak ten kabel tam musi chodit ak sa nesprasia konektory ktore ovsem montujem obzvlast cisto a ako bolo spomenute keby aj nie tak druhy pokus uz bol.. moja chyba nespomenul som ze je na 6ghz a jedna sa o nordix co sa tyka solidneho utlmu tak ako vravim na utlm by som to velmi nevidel nakolko ten spoj vykazuje (ak sa nic nedeje) signal rovnaky/lepsi nez co dostanem z kalkulacky... a predpokladam ze sa nebude menit v zavislosti od polohy slnka :))
ps: psv meter na 27mhz mam este kdesi hodeny v skryni spolu s jednou starou ale neznicitelnou elixkou :)) s rg58ckou som sa tiez neco nabehal s metrom v ruke no aktualne mam od anteny natiahnutu tusim h155tku a cb-cko bolo naposledy zapnute asi pred 5 rokmi....