mno jak myslíte kluci souhlasim s tim že loco je luxusní právě na to jak je "velký"
já dávam loco všude... na 5Ghz nemam zatim jinýho klienta (mame jen koníčkovskou malou sít, takže je asi 10 lidí jenom na 5g..nejdelší spoj mam s locem 1,4km takže bych se toho na 400m rozhodně nebál... resp nebojim se toho.. :-D prostě, jako když by mě neměli loca stačit tak radši postavim další AP... prostě loco je ideální zařízení, protože prostě je to malý, kompaktní a lidem se to líbí, já když vidim někde za oknem přidělanej gentlebox, tak bych blil a kdyby mi to někdo dal za okno tak bych ho asi vyfuckoval, když je za oknem loco, tak to vypadá v klídku.... toť můj osobní subjektivně zabarvenej názor...
ale prostě pomalu začínam uvažovat o struktuře sítě, kdy na páteře bych dával mikrotiky s Nstreamem a na APčka dávat bulety se sektorem, nebo všesměrkou a klient nanostation....
edit: Nanobracket loco je fakt nejluxusnější držák, protože je i užasně polohovatelnej, prostě když máte AP někde dost vysoko a klientahned pod nim tak bracket prostě nasměrujete fakt skvěle, aby byl NS správně do vzduchu a zároveň v rovině... když si představim, ten kovovej držák polohovatelnej nahoru dolu, tak si myslim, že v některých případech by se s NS nedalo pohnout jinak, než aby se prasila "rovnost" polarizace, jestli mě rozumíte...