Ahoj, mam problem s klientama. Vsichni jedou na RB411 + R52 + JC-217. Problem je, ze se mi neustale prepina TX rate z 54Mbit na 6Mbit, prakticky to jenom blika mezi temahle cislama, neudrzi se to ani chvilicku. Signal je v pohode -64/-66, ccq 90-100 obousmerne. RX rate se drzi v pohode 54Mbit. TX power nastaven na 12dbi (v norme). Dela to u vsech klientu. Wireless mam nastaven defaultne, tak jak ho nastavi mikrotik. Nevite nekdo kde je problem? Pripadne co nastavit ve wirelessu? Diky moc za rady

Ahoj, mam problem s klientama. Vsichni jedou na RB411 + R52 + JC-217. Problem je, ze se mi neustale prepina TX rate z 54Mbit na 6Mbit, prakticky to jenom blika mezi temahle cislama, neudrzi se to ani chvilicku. Signal je v pohode -64/-66, ccq 90-100 obousmerne. RX rate se drzi v pohode 54Mbit. TX power nastaven na 12dbi (v norme). Dela to u vsech klientu. Wireless mam nastaven defaultne, tak jak ho nastavi mikrotik. Nevite nekdo kde je problem? Pripadne co nastavit ve wirelessu? Diky moc za rady

fixnut rychlost na vysielaci... ideal na 36 mbit. ak mas aj klientov samych rbxx tak k tomu zapni nstream + polling a mas priepustnost bodu priblizne 15-20 mbit co je viac nez pekne

ale zaklad je fixnut rychlost...

nic nefixuj, to je hovadina. To že klietni padaji na 6Mbit může bejt způsobeno tim, že nekomunikujou a základní komunikace probíhá na 6Mbit takže na ní spadnou což padaji i normálně akorát MKčko to ukáže. Jediný co můžeš udělat je nastavit rate na APčku až do 36Mbit a tim snížit chybovost ale jestli ti klienti držeji na 54Mbit tak bez problému.

Tiez si myslim ze je to koli nizkemu uploadu klientov , skus btest smerom od klienta na apecko ci to nestupne , ak stupne , tak by to malo byt v poriadku . Ak ti ovsem nelietaju pingy . Na to by mohlo pomoct fixnutie rychlosti ,ako pisal mato1 .

tak btestem jsem protahnul od klienta 23Mbit TCP a 30Mbit UDP, pingy jsou v pohode a pokud to zatizim, tak se to prepne jen obcas na 6Mbit, jinak to jede 54/54. Takze si toho nemam vsimat?

tak btestem jsem protahnul od klienta 23Mbit TCP a 30Mbit UDP, pingy jsou v pohode a pokud to zatizim, tak se to prepne jen obcas na 6Mbit, jinak to jede 54/54. Takze si toho nemam vsimat?

Ak ti to nerobi zaiadne badatelne problemy , tak nieje co riesit . A priepustnost 23mbps tiez nenaznacuje ze by tam bol nejaky problem.

Mam uplne stejny, stav. Po nejake dobe sledovani jsem zjistil, ze to je pouze ve chvilich kdy jde minimalni traffic od klientu na AP, pokazde pri zatizeni v tomto smeru se to ustali na 54M a nebo pri zatizeni btestem. Od te chvile to povazuji za vyresene. Zacalo se to takhle chovat po prechodu na 3.23. Stejne tak se to chova i na 3.24 a 3.25. Predtim jsem mel velky skok az z 3.10 kde se to takhle neprojevovalo. Byt Tebou asi bych se tim dale nezabyval jako ja :-) RB433, RB532A

ale bohuzel ono to problem celkem je, jelikoz pri kazdem prepnuti rate u klienta se natahuji vsem latence a snizuji propustnost... ano, nemusis to resit kdyz na tom APcku vysi 5 lidi, ale kdyz jich tam visi treba 15 tak uz to muze znamenat celkem problem....

Zalezi jak myslis ty lidi. Jestli jde o WiFi klienty nebo klienty celkove. U me jde o p2p spoj takze jen jedno radio jako klient. Ale je za nim asi 35 lidi.

Zalezi jak myslis ty lidi. Jestli jde o WiFi klienty nebo klienty celkove. U me jde o p2p spoj takze jen jedno radio jako klient. Ale je za nim asi 35 lidi.

samozrejme klienty jako povesene radia, takze AP-bridge a k tomu treba 15 clientu... tam uz to zacina byt problem....

Omlouvam se za mirne OT: mluvite tady o fixu na 36, v A modu, na co fixnout idealne v modu B, na 11? A nechat B/G nebo jen B?

802.11b fix 11Mbit, funguje super, ovšem musíš na to mít i kvalitně spojený klienty jinak je to spíš horší.

📡 Telekomunikace.cz