zdravim vsechny....
-mate nekdo z Vas tuto desku???
http://www.ispshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=144
-jake mate s ni zkusenosti????
-DIK za info...
zdravim vsechny....
-mate nekdo z Vas tuto desku???
http://www.ispshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=144
-jake mate s ni zkusenosti????
-DIK za info...
Zrovna včera jsem to nasadil po asi týdením laboratorním běhu. Stabilita je zatim 100%, ale nastal problem s přenosem. Když dám btest, tak to najede na cca 5Mb, pak jde dolů výkon procu a nějak se to zblázní, ping jde do kytek a víc přes to neprotlačim. Do teď tam byl RB a cca 10Mb FD úplně v pohodě.
Ještě konfigurace:
MK 3.25
redukce na 4mini PCI, 3xR52, 1xCM9
Pak to ještě dělá to, že se z ničeho nic rozeběhne čas po 10s, v irq přibejvaj karty, které tam nejsou apod. Zkusím ještě ladit bios (vypnout hypertreading), příp. uvítám rady. Vypnutí jednoho jádra přímo v MK nepomohlo...
Jo a ještě chci doplnit, že to má problém odesílat (send), příjem je v pohodě.
to dela ta redukce na 4 miniPCI.....
Oni celkově jakékoli karty kde jsou 4 na jednu PCI dokážou pozlobit. Včera sem řešil RB44G na desce Asus P5GC, při použití této karty se propustnost přes celerona 1,8Ghz dostala na maximálně 24-25Mbit. Jakýkoli další eth přidaný na tu desku dělal uplně to samé, Po odstranění RB44G a přidání 4 ks pci karet problém s malou propustností odstraněn. Ještě podotknu že mimo integrovanou eth a RB44G na té desce nic jiného nebylo, takže čistě jen 5eth portů, přehazování do jiných PCI pozic nebo ruční konfigurace IRQ nepomohla.
Prostě sou to šitky které možná chodějí dobře na některých starých deskách ale u novějších sem se ještě nesetkal s tím že to někde normálně funguje...
Lepší se tomu velkým obloukem vyhnout...
Nezkoušel jste někdo onboard mimiPCI Express slot u týhle desky. Šoupnul jsem tam kartičku intel PRO/wireless 3945ABG miniPCI Express. V resources je normálně vidět vč. typu (takže MK ji zřejmě zná), ale v interfaces nee. Podrobnost na obrázku:
- wifi karta je tam jako poslední na výpisu HW
- otevřené okno s unknownem je nějaká sběrnice, možná to souvisí s miniPCI Express slotem na desce
takže jí nezná ne?
RB44 v D201GLY
těžko říct, známej tuhle kartu měl v linux routeru a sekala se mu. Přitom jde jenom o PCI můstek s 4 via chipama uplně normálníma. Pak jí vyndal a pučil mi jí na test.
Data procházely záměrně duplexně do eth1 kde byl bridge s eth2, pak kabel do eth3 a druhej bridge do eth4 a pryč :-D
Docela dost toho odbavil si myslim i když v bridge.
ether5 je integrovaná
2hapi>>> ten muj obrázek asi mate, neměl jsem po ruce jinej, testoval jsem už včera večír. Na tom výpisu HW je karta vidět úplně poslední. To otevřené okno s uknownem je nějaká sběrnice...možná to souvisí, možná ne. A druhej uknown je intel integrovaná grafárna. Jiná wifka tam nebyla.
A jde o ten onboard miniPCI Express slot, do PCI jsem nic nestrkal :)
Zrovna včera jsem to nasadil po asi týdením laboratorním běhu. Stabilita je zatim 100%, ale nastal problem s přenosem. Když dám btest, tak to najede na cca 5Mb, pak jde dolů výkon procu a nějak se to zblázní, ping jde do kytek a víc přes to neprotlačim. Do teď tam byl RB a cca 10Mb FD úplně v pohodě.Ještě konfigurace:
MK 3.25
redukce na 4mini PCI, 3xR52, 1xCM9
Pak to ještě dělá to, že se z ničeho nic rozeběhne čas po 10s, v irq přibejvaj karty, které tam nejsou apod. Zkusím ještě ladit bios (vypnout hypertreading), příp. uvítám rady. Vypnutí jednoho jádra přímo v MK nepomohlo...
Jo a ještě chci doplnit, že to má problém odesílat (send), příjem je v pohodě.
Zdravím jaký máš s odstupem času poznatky? Chodí to nebo ne? Chtěl bych vyzkoušet tuhle desku + redukci na 4 minipci. Dík za info.
Zdravím, dlouho se sem nic nenapsalo a tak mě zajímá jak to vypadá s touto deskou v provozu. Zvažuji její nasazení a nerad bych s touto koupí udělal chybu. Mám ap kde je rb532a a chtel bych ji vymenit za neco s 3 mpci pozicema, zvazoval jsem rb433ah ale kdyz vidim tu cenu a to ze se to v ni muze rusit navic tam nevlezou R52Hn nad sebe tak spise uvazuji o teto desce s RB14. Co vy na to nebo je jeste nejake jine resení? Napadl me alix s pci pozici ale zase si rikam zda ten atom neni vykonnejsi. Diky za rady.
3xRB711+switch
Ono je to trosku slozitejsi. Chtel bych aby to bylo na jednom stroji jde o rozlozeni jednoho ap mezi dve a pridani 5G anteny takto bych musel udelat nove rozsahy a kazda rb711 by musela routovat chtel bych to nechat v tom jednom segmentu. Je to pekne toto reseni ale navic na tom delam QT + mangly takze to takto nejde.
ne nemuseji všechny routovat. APčka můžou přece bez problému bridgovat. Fakt že teda mám topologii jinou a QT se dělá pouze na bráně ale až budeš chtít přidat další anténu, tak poznáš v čem je síla XxRBx11. Místo switche můžeš dát RB493 kde budeš mít QTčko. Já už nic jinýho než jednokartový RBčka nekupuju. Netahám nikde žádný koaxy, na to už nemám náladu a zisk je třeba aby se neztrácel. Pak taky ne vždycky můžou bejt antény na jednom stožáru a tak. Je to prostě nejlepší možnej system kterej se dá rozšiřovat.
3xRB711+switch
co jsem koukal třeba na i4 tak RB711 má L3, tzn. neumí mód AP, nebo se pletu?
jsou 3 verze. Jedna z nich má L4
Ja spis uvazoval o nejakem kompaktnim reseni jak jsem psal vyse na jednom stroji. Ja na stozaru mam mista dost a anteny tam taky vlezou od anteny budu tahat max 1m pigtail do krabice ktera bude hned za antenou takze pro me je to vpohode nez abych daval za kazdou antenu 1 krabici s rb a k ni utp. Pokud se budem drzet predchoziho dotazu a nebudeme resit ze za kazdou antenu 1 RB tak co potom?
me zminena deska od intelu dela bordel, kdyz jsem pouzil redukci 1PCI na 2PCI
a osadil RB14 & libovolna PCI sitovka, Gbit ci 100Mbit Realtek,3Com 100M,pak vse nabehlo ale do par minut skapalo...wifi karty prestali fungovat nahodile (4x UB5 & MK 3.30) Bez pridavne sitovky, pouze s on board se vse tvari ok...s hruzou doufam, ze bourka neodstreli jediny ETH port co tam nyni je,sice tam je prepetovka od Dbii - SafeSurge ale jeden nikdy nevi : ,kabelem tam privadim data z paterniho Nstreame Dual,ktery je umisten o 80m jinde, protoze pouze od tama je videt na vychozi bod. Bohuzel uz se i rozrostla potreba na dalsi wifi karticku, takze uvazuji, ze k antene dam samotny boxik s RB411-711 s L4 a nebudu muset hrabat do prozatim funkcniho zapojeni zmineneho Atomoveho reseni...
Zdar, vracim se ke staremu tematu. Uvedenou desku jsme meli asi rok nasazenou a pri pokusu nasadit dalsi jsme zistili zasadni problemy. Mame za sebou asi 14denni testovani a bez vyrazneho uspechu. Protoze na foru je videt, ze tyhle desky pouzivate, zajima mi, jak jste na tom.
Tedy k problemu. Rozpoji se spoj, hlavne pri zatezi (napr. pri bendwitch testu vzdy) zacne klesat hodnota CCQ, chvili to kolisa a pak se spoj rozpoji. Pak se to zas spoji a problem se za chvili opakuje. Testovane konfigurace:
1. samotna PCIE karta od UBNT SR
2. redukce na 4mini PCI, 1 az 4xR52
3. redukce 1-4 miniPCI karty + PCIE UBNT
testovane verze MK 3.23, 3.30, 4.5, 4.11, 5posledni RC. Verze 3.x nepodporuji UBNT PCIE kartu.
prvni a posledni verze BIOS
test na stole + reseni v terenu. Oboji se chova stejne.
vse je proti RB433AH v testu nebo jinemu i386 reseni v terenu
verze 3.23 nam jela v testu normalne, v terenu stejny problem. Verze 4. a dale vzdy pada CCQ a spoj se rozpojuje, nekdy (u nekterych verzi) pomuze, kdyz se vymeni AP-klient. Na karte, ani jejich poctu zda se nesejde.
Setkali jste se nekdo s takovym problemem? Pokud to chcete videt, neni problem, napiste mi a reknu vam adresy a pristup, jeste par dni to budu mit na stole. Je to zajimava zkusenost :
Mám malý problém.
V této desce mám redukci RB14 a v té jen jednu miniPCI R52, MK ji vidí, vše nastavím, ale karta nevysílá. Pokud dám scan, tak nic nevidí. Vyzkoušel jsem anténu A i B a nic.
Děkuji za radu
Zdravim
dovolim si do tohoto tematu jiz odlezeleho vznest dotaz. Cim nahradit miniITX D945GSEJT JOHNSTOWN Intel Atom 270 CPU ? Jde mi o to,ze 1x LAN uz proste nestaci a taky karty naskladane v RB14 neni to prave orechove. Vim o hafo moznosti beznych ATX desek ale me primarne jde o bezvetrackove reseni a totalne nejlepe napajeni 12V jako nynejsi Atom : vim nejsem vubec narocny...ale ma neco sanci na uspech ? Pozadavky : 2x LAN staci 100Mbit, aspon 3x PCI (nebo 4xPCI a 1xLAN on board),VGA on board. Pominu li napajeni, ktere by se dali resit menicem 12V>ATX, co za CPU se da uchladit pasivne a to i v lete ? Podtaktly Celeron 4xx,nejaky old Athlon sc.939 ? Nepotrebuji horentni vykony,dyt nynejsi Atom jede na max 15% ve spicce.
Jako posledni reseni rozhodne ne spatne bych asi videl samostatne RB7xx...to si nechavam do zalohy :
tHx
PW
📡 Telekomunikace.cz