Tak jsem zkousel /tool wol 00 z MK a nefunguje to. Zkousel pres to nekdo probouzet PC v siti???
Staticky zaznam v ARP mam ale i pres to to nejde....
Funguje vubec ten magic paket v MK??? Ma nekdo odzkouseno??? Dik
Používám wol z MK od toho, co to tam zakomponovali a funguje to bez problémů (současná verze 3.30 na RB433AH) - zkoušel jsem to na asi 5 různých počítačích, vždy se mi to podařilo rozchodit.
Tento počítač mám zapojený přes switch do RB, přičemž tento je v bridgi, ani neroutuje, data přes něj jen prochází (takže IP adresa tam není v ARP), má však jednu z ip adres z podsítě shodné jako tento počítač (testoval jsem to i na RB, který routoval a taky to chodilo - tam byla ip v ARP, ale jen dynamicky po vzbuzení počítače). Na počítači je třeba především zkontrolovat wol funkci v ovladačích ve windows (momentálně mi tam běží XP a síťová karta je nějaká integrovaná na desce, asi Realtek, nejsem si teď jistý). Funguje mi to tak, že počítač musí být korektně vyplý ve windows, potom lze vzbudit, pokud však dojde k vypnutí elektriky, počítač vzbudit nejde a musí se nastartovat ručně. Je to pěkně poznat, že po vypnutí zůstává svítit jedna diodka na portu síťové karty - potom lze vzbudit, pokud mi nesvítí, tj. vypl a zapl jsem jej z elektriky, počítač vzbudit nelze. pozn. příkaz pro buzení jsem si napsal do scriptu, který přes winbox spustím (to abych si nemusel pamatovat mac)