okoun ví někdo, jak by se dalo poupravit to webové rozhraní, které se zobrazí po zadání IP adresy stroje s routerem os ?
stanislavhrncir už se to povícekrát měnilo ale hledej v /home/web , můžes ti tam dát cokoli.. případně přihodit symlink do adresáře /rw/pckg aby si se na to pak dostal jednoduše skrze ftp
stanislavhrncir nechtěl bych tu rozebírat debatu ohledně linux konzole.. al pokud chcete dělat nějaké úpravy tak si prostě ten disk / flashku někde přimountujte.. u nand paměti berte úvahu že je to mtd a běží většinou na jffs.. mk je přecijen uplně normální linux.. jen trošku obohacený o pár non-free vychytávek
kaja I mne by zajimalo jak jsi se dostal do konzole linuxoveho jadra mikrotiku. Chapu ze po bootu linuxu a promountovani CF ci NAND se na ten filesyste dostanes. Ale na screenshotu byl videt primo telnet pristup na zivy filesystem mikrotiku. Jak se to dela?
stanislavhrncir Vážení.. nebazírujte tu nad možností bashe.. linuxáci si jistě poradí.. a nelinuxáci se v tom stejně nemají co vrtat.. necháme to vlákno locknout ju ?
hapi lidem spíš jde o to, jak si se doslat do busyboxu, jestli je to výsada pouze v4.0bx nebo prostě je to jinak.
stanislavhrncir lidem spíš jde o to, jak si se doslat do busyboxu, jestli je to výsada pouze v4.0bx nebo prostě je to jinak. není klidně i na 3 nebo 2.9 .. já to mám kvůli N testům tak prot ta 4ka ale už z principu když se bude čovek snažit tak není ptoblém na jakékoli verzi mk.. jak už po několikáté říkám je to linux.. a základ, který člověk potřebuje je ve standartním formátu jaký zná každy z jiných distribucí.. jinak je nutné si zkompilovat VLASTNÍ busybox.. ten v originále je okleštěný i o to blbé ls
okoun no nejak jsem to stejne nepochopil, ale rad bych nekdy ovladal MK jalo linux nicméně se potřebuji dostat do toho /home/web ale nevim porad jak, furt se to zde zatajuje
hatatitla - mountni si ten disk na inom PC ,alebo z bootuj linux zo siete , z CD , flash , ... - nahraj plnohodnotný bussybox - zmeň mikrotikovi predvolený cmd manažér - bootnuť mikrotik a máš plnohodnotný shell Ak poznáte jednoduchší postup sem sním.