no, o Nku se můžeme bavit do nekonečna. Je zajímavý že MIMO už podle názvu MIMO používá při komunikaci prostorový multiplex a tedy obě vysílací antény posílaji upravený signály k přijímacím anténám tedy celkem 4 cesty. Jak to ale funguje při použití dvou polarizací? Podle mě je to pěkná hovadina používat dvě polarozace na 2x2 MIMO. Správně by měla bejt stejná kvůlu stejnym signálům z jedný vysílací antény na dvě přijímací, v případě V/H jedna usliší o dost míň. I i4wifi v prvních testech používala panelky ve stejný polarizaci tak jak to má bejt.
otázka na mato1 platí pořád, kolik taháš venku na Nku? Viděl jsem tu jak si někdo pochvaloval Nko a pak z něj vypadlo že mu to jede 10Mbit a pingy má nad 50ms což je výsměch. Ostatně takovýhle lidí co si myslí že jim to jede ok je tu víc ale přitom je to horší než 802.11a bez nstreme. Defakto nikdo ještě venku nepodal kloudný výsledky takový, abych tam neměl latenci nad 50ms. K čemu mi je 100Mbit když si rosekám latenci. Na test Nka venku se chystám ale teď mi zrovna chybý antény ale ty bych měl zase časem dostat a testnout to. Nemyslim test na 500m jak tu mnozí ukazujou a chlubí se s tim, to je k ničemu na 500m.
Když se vrátim k tematu. UB5 nelze legálně provozovat na PAR29-PRO. Člověk na to přijde až když kartu přepne na 5dBm a zjistí že mu spadnul link.