Da sa nejak spravit, aby mi s MK logovalo log subor (mam 24/7 zapnuty linux)

Alebo ci sa da nastavit log na viac udalosti, defaultne je tam asi 100 udalosti

Ano, dá se to.

V nastavení logování jsou jednotlivé úrovně log-záznamu a pro každou uroveň si můžeš vybrat, kam to chceš logovat.

Podívej se do SYSTEM / LOGGING

Pokud máš kompl který jede pořád, rozjel bych si syslog server a nechával to logovat tam. Pak jen vybereš v tom logování které potřebuješ v rules/action remote a v actions zase u remote uvedeš Remote Address ip toho serveru a je to.

Pokud jen chceš zvětšit počet řádek, v actions vybereš například memory a zadáš do položky lines hodnotu řádek. U RBček nedávej příliš velkou hodnotu, 400 stačí, ono se to pak někdy pěkně dlouho načítá.

diky, nastavil som si to zatial v RB na 400

S tym syslog serverom, nemam moc skusenosti, som taky vikendovy linuxak

bohužel ne, jsem na tom podobně :) měl jsem ho jednou rozchozený, ale pak mě ten kompl nějak klekl a znova už se mě s tím nechtělo dělat...

pokud to ma USB nebo hje to velkiký router tak stačí nastavit v "store" nové úložiště a v actions u logů nastavit aby to na ten druhý disk/ flashdisk ukládalo logy do souborů a je klid.

Jak psal Hapi - syslog-ng na linuxu a na MT zapnout loging na "remote". NA linux mam i nadstavbu s WEBovým rozhranim. Mám tak logy všech MT a je tam i podrobné vyhledávání. Zájemci viz PM

📡 Telekomunikace.cz