maxik: Vidím žes ty skaláry mikdy nepoužíval. Zatím žádný sektor který jsem měl v ruce se nemohl s SS60 nějak moc srovnávat. Jediný který oproti ss60 za něco stál, byl nějaký PW se 120 stupni a 16(nebo 18)db ziskem. Ten sektor stál ovšem tehdy kolem 6000kč, já antény co mají tak široký vyzařovák prostě nikde neuplatním. Radši použiju víc s menším úhlem.
Jen pro tvou informovanost, co si myslíš že za ozařovač má třeba anténa Tyhan? Není to klasická plechovka? Ano, je to klasický tvar plechovky, a nemá většina parabol stejný zářič? Ano, má v podstatě stejný zářič (vyjma jirouse a prowaxu).
Skalární sektorovka se jmenuje skalární protože vepředu dokola jsou takové ty hezké kroužky, ty poměrně hodně mění oproti klasickému "hrníčkovému" ozařovači diagram a udělají ti fantastický vertikální i horizontální úhel. Podobný nenajdeš u žádné jiné sektorky. Takže s plechovkou to má podobný opravdu jen princip a tvar.
Kdybys to aspoň vyzkoušel, předtím než něco takového napíšeš, udělal bys líp. Jistě víš, že starou plechovku na 2,4 bylo možné chytit i na 1km zezadu, tohle se ti nestane u skaláru ani na 70-100m, ukaž mi sektor který zezadu na 100m nechytneš....
trandak: 180° sektor není sektor ale poloviční všesměrka :)