To Leeonek:
Plne s tebou souhlasim. Ja jsem zacal delat internet na truc telecomu, protoze kdyz jsem vracel CDMA modem pro nepouzitelnost, tak se mi vysmali, co pry si tam u nas jineho poridim. Jsem ve vesnici o 500 obyvatelich. cca 150 domu. Takze je jasne kolik domu prislibilo se pripojit, kdyz jsem zacinal a kolik se jich ve skutecnosti pripojilo. Ted mam asi 140 pripojek, konektivitu 35Mb na 10Ghz a platim 23000,- bez DPH. Zacinal jsem ale s ceskymi radiokomunikacemi. 2Mb za 20000,- bez DPH a s 10 klienty. CRA NEDOPORUCUJI nikomu. Nikdo jiny v okruhu 20 km nebyl a do dnes neni. Ja sam si ted taham konektivitu pres 2 kopce, protoze od nas neni opravdu videt skoro nic maximalne vedlejsi dedina.
Takze jak vidis, zacinal jsem jako absolutni amater, ktery ani nevedel co je to TCP a kupoval jsem vse, co mi nekdo doporucil na foru, atd.
Jinak diky nasi poloze konkurenci ve wifi nemam a asi nikdy mit nebudu. Pokud neudelaji nejake stacionarni balony :-)
Proto si take vazim kazdeho kdo internet do vesnic dotahl a rozjel.
Na druhou stranu dnes je vyber opravdu vetsi a konektivita, routery, anteny nepomerne lepsi a levnejsi, navic je mnohem vic informaci.
Jinak vsesmer jsem mel jeden a asi tak mesic nez jsem ho skopl ze strechy. Ze sektory jsemzacinal pred 4 roky a 2 mesici a to pacific Wirelles 120 stupnu a 8,9 Db a pokryl jsem tim cca 20 klientu. Tenkrat jsem vysilal na linksys wrt54G, pak asus 500G a pak RB.
Jinak je ted sit za 4 roky uz potreti kompletne predelana. A kdyz to prepoctu na klienty a pocet vysilacu, tak je to cim dal levnejsi. Ted mam 19 sektoru pro 140 lidi, takze vsesmerky opravdu nepouzivam.
Uf to jsem se zase rozepsal, ale jsi jeden z mala, ktereho co se tyce nazoru respektuji. Z Maxikem zase souhlasim, co se tyce tech jeho anten. Taky bych daval vsude prowax, nebo Tyhan, ale na spoj 600m je to pro me luxus.Napr stozar ktery je na obr. jsem varil s kamosem 3 dny po praci odpoledne a ma 9 m a zelozo fe feromatu stalo 3000,-. Opravdu je jednodussi koupit prihradovy stozar v aspe, ale to bych se nedoplatil.
Ale ukoncime ted nasi debatu a budem drzet palce Trandakovi, at se mu povede vybudovat ten jeho internet.
Zdar