Všetci sa tu dušujú ako rušíme 5G pásmo a všetci bežia na 40Mhz, pretože iná cesta trafficu nevedie. Mato, ved ak máš na licenc kľudne ho zaplať a ušetríš rušenie na 5G pásme. Ja na licenc nemám a musím vyriešiť ako preniesť čoraz vacsi objem dat v 5G pásme. Nstreme dual v Nku bez mima zožerie 2 x 40mhz raz pri začiatku outdoor pásma a potom hore pri konci outdoor pásma...nevraviac o tom že upload smer nikdy nie je ani na 50% využitý. MiMo s Nstreme dual pri 40Mhz sa mi už zdá troška strelené a navyše to chce 4 antény a za tú cenu to už mám možno 50% ceny licenc spoja.
no a prave koli takym ako ty a podobne rozmyslajucim mam niekolko licencov a budem musiet kupit dalsie. 50 mbit a viac proste na 5ghz pasmo nepatri. nehovorim, ze docasne sa to nerobi, ale na dlhodobe riesenie je to nahovno.
predsav si to, ze takto si spravis v meste 3-4 spoje. jasne, ze vsade je konkurencia a keby aj tak urobila to iste, tak staci ak budes mat v meste zopar takych spojov a v kombinacii s nstream si si akurat odrezal konar pod sebou.
zazil som to tu viac krat, takze ma nepresviecaj o niecom inom. mam konkurenciu, ktora bezi cisto na nstream (vratane sektorov) a je na tom istom sajte ako ja. no nechcite to zazit... a to tam ma mozno 5-6 anten.